Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
6. 12. 2007,
17.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 6. 12. 2007, 17.46

8 let

Z enajstega na prvo mesto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Zmagovalec veleslaloma za svetovni pokal v Beaver Creeku je Švicar Daniel Albrecht, ki se je na najvišjo stopničko povzpel z enajstega mesta.

Gorza, po prvi vožnji je bil 15., je bil na tem prizorišču lani 28. V zgornjem delu druge proge je smučal solidno in imel še prednost pred slabše uvrščenimi tekmeci s prve proge, v zadnjem delu pa je popustil in bil po prihodu v cilj šele deveti, glede na prvo vožnjo pa je nazadoval za sedem mest.

Organizatorji so imeli po fronti slabega vremena dan prej, ki je prinesla tudi obilo snega, veliko dela, da so pripravili progo in novozapadlo snežno odejo vsaj delno odstranili. Tekma pa je postregla z zelo izenačenim razpletom, saj je bila prva deseterica na koncu v razmaku šestih desetink, šele Avstrijec Hermann Maier pa je imel na 14. mestu več kot sekundo zaostanka.

Cuche v vodstvu po prvi vožnji

Cuche, ki je edino veleslalomsko zmago doslej zabeležil januarja 2002, je vodil po prvi vožnji. Italijan Massimiliano Blardone, ki je v Beaver Creeku dobil lanski veleslalom, je zaostajal 12 stotink, tretja pa sta olimpijski zmagovalec Avstrijec Benjamin Raich in Italijan Manfred Mölgg, ki pa sta si nabrala že 53 stotink zaostanka.

Gorza je bil na 15. mestu (+1,25). Od deseterice Avstrijecev je v finalu nastopila osmerica, razen Raicha pa so bili ostali pred drugim nastopom nižje; kot sedmi je bil na drugem mestu v svoji ekipi Christoph Gruber. Slednji je tako kot Hannes Reichelt in Rainer Schönfelder pokvaril svojo uvrstitev. Krepko je napredoval Švicar Daniel Albrecht, ki je bil pred finalom 11., mesto za Avstrijcem Mariom Mattom. Za obema je zaostal najprej petouvrščeni s prve proge Američan Ted Ligety, olimpijski zmagovalec iz kombinacije, nato tudi Raich in Mölgg. Blardone je bil dobro na poti, da se povzpne na sam vrh, vendar pa je napravil napako prav na vrhu ciljne prelomnice in ostal brez stopničk skupaj z Ligetyjem na četrtem mestu.

Miller in Palander "out"

Tekmo je začel Bode Miller, Američan, ki je sezono začel veliko slabše, kot je načrtoval, saj je bil pred tekmo najboljši na petem mestu na uvodni tekmi v Sölndu. Sredi strmine na prvi progi pa je napravil napako, zgrešil vratca in sanj o tem, da bi tokrat vendarle prišel do boljšega izida, je bilo konec. Čeprav se je vračal in nato prišel do cilja, kjer pa so mu namerili več kot deset sekund zaostanka. Tridesetletnik, ki je v tem zimskošportnem središču zmagal pred dvema letoma, je po prihodu ciljni prostor takoj zapustil vidno jezen, pri tem pa si ni nadel bunde ali vrnil startne številke. Jasno, končal je na 56., zadnjem mestu. Finec Kalle Palander je prav tako napravil napako že po tridesetih sekundah prve vožnje in po dotlej najboljšem vmesnem času končal ob progi, podobno pa se je primerilo tudi Švicarju Didierju Defagu.

V ponedeljek bo v Beaver Creeku ob 18.00 po srednjeevropskem času še superveleslalom, ki ga bi morali pripraviti že v soboto, vendar je tekmo preprečilo slabo vreme. V avstrijskem Bad Kleinkirchheimu bodo 8. in 9. decembra sledila veleslalom in slalom.

Ne spreglejte