Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 3. 2013,
15.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Katja Višnar Stockholm

Sreda, 20. 3. 2013, 15.45

8 let

Višnarjeva do petega mesta, zmaga Kowalczykovi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Poljakinja Justyna Kowalczyk je zmagovalka klasičnega šprinta za svetovni pokal v Stockholmu. Druga je bila Norvežanka Marit Björgen. Edina Slovenka na tekmi Katja Višnar je bila peta.

Višnarjeva se je uvrstila v drugi finale v svetovnem pokalu te sezone. S tretjim časom kvalifikacij je nato v četrtfinalu suvereno zmagala, potem ko je že od štarta krenila na polno. Tudi v polfinalu je dobro krenila, se prebila v ospredje in nato tekla skupaj s Kowalczykowo. Smuči so ji lepo tekle, tako da ni imela večjih težav s prebojem v finale.

Zadnji šprint sezone pa je v finalu postregel z zanimivim razpletom. Ni manjkalo niti padcev, od katerih pa je največ izgubila prav Višnarjeva. Blejka, ki bo v četrtek dopolnila 29 let, je znova dobro štartala in tekla v ospredju ter držala pozicijo. Potem se je začelo na progi zapletati. Ena od finskih tekmovalk je padla, a se je Višnarjevi uspelo zadržati na smučeh.

V predzadnji zavoj pa so začele tekmovalke pritiskati. Kowalczykova je pobegnila naprej, Višnarjeva je bila na notranji strani zavoja, a je Bjoergnova po zunanji pobegnila, v ciljni ravnini pa sta slovensko tekmovalko prehiteli še dve Finki.

"Bila sem izredno utrujena v finalu. V polfinalu sem se izčrpala, s štartom v drugi polfinalni skupini sem imela nato manj odmora. Škoda je, ker sem po padcu deklet v finalu izgubila priključek z Justyno in nisem bila v zavetrju čez prelomnico, kjer je zelo pihalo. Bila je težka tekma, težki pogoji, bilo je vetrovno kot še nikoli. Imela pa sem izvrstne smuči, odločili smo se za boljšo drsnost ter slabši oprijem, kar se je izkazalo za pravilno odločitev. Zdaj odpotujemo v Falun," je po tekmi povedala Višnarjeva.

V skupnem seštevku šprinta je zmago slavila Američanka Kikkan Randall, Višnarjeva je bila 14., Vesna Fabjan pa 31.

Pri moških je premočno zmagal Norvežan Petter Northug (2:23,6) pred rojakom Eirikom Brandsdalom (+0,7) in Rusom Nikito Krijukovom (+1,1). V finalu je nastopil tudi Northugov brat Tomas in osvojil peto mesto. Northug je s to zmago prevzel vodstvo v skupnem seštevku.

Karavana smučarjev tekačev se zdaj seli v Falun, kjer bo konec tedna še tradicionalni zaključek sezone.

Ne spreglejte