Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
4. 12. 2007,
11.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 4. 12. 2007, 11.31

8 let

V zasledovanju Gregorinova deseta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Biatlonke so v Kontiolahtiju z zasledovalno tekmo sklenile prvi teden novega svetovnega pokala 2007/8.

Desetkilometrsko tekmo je dobila Norvežanka Tora Berger (31:59,7/1) pred Nemkama Andreo Henkel (+ 18,8/2) in Martino Glagow (+ 42,5/1). Točke sta osvojili tudi dve Slovenki. Teja Gregorin je bila deseta (1:54,6/4), Dijana Ravnikar pa 23. (2:49,8/3). Andreja Mali je tekmo končala na 55. mestu (5:44,9/9). Ob 14.45 bo na sporedu še moško zasledovanje s Klemnom Bauerjem in Gregorjem Brvarjem, prihodnji teden pa se biatlonska karavana seli v avstrijski Hochfilzen.

Za slovenske ljubitelje biatlona je bila bolj zanimiva ženska tekma, saj je Teja Gregorin v obeh prvih letošnjih nastopih potrdila dobro formo in tudi v nedeljo ni skrivala ambicij po visoki uvrstitvi. Uvrstitev povsem pri vrhu je Gregorinova zapravila na strelišču. Že na prem streljanju je morala enkrat v kazenski krog, a se je med najboljše vrnila po drugem streljanju, ko se je z ničlo prebila na deveto mesto. Pri tem pa ni ostalo. Na prvem streljanju stoje je najboljša Slovenka v letošnji sezoni morala odteči dva dodatna kroga, na zadnjem pa enega in v zadnji krog se je podala s 15. mesta. Z izrednim tekaškim nastopom je Gregorinova nato uspela prehiteti še pet tekmovalk, tudi sloviti Švedinjo Ano Carin Olofsson.

Ravnikarjeva vesela točk

"Na koncu mi vedno ostane dovolj moči, kar mi omogoča dobre predstave v zadnjem krogu. Zgleda, da jo ohranim podzavestno. Danes sem na prvem streljanju stoje morda malo prehitro streljala, saj na zasledovalnih tekmah ne smeš 'mečkati' na strelišču, ker sicer izgubiš stik s tekmicami. V primerjavi z lanskim letom sem res bolje pripravljena, tako fizično kot psihično. Vidim, da si letos več upam tudi v smislu hitrejšega streljanja, učinkovitost pa je približno enaka kot lani. Komaj čakam naslednje tekme, še posebej pokljuške, kjer je domač teren in vzdušje iz leta v leto boljše," je svoje v nedeljo občutke strnila Teja Gregorin.

Zelo dobro je nastopila tudi Dijana Ravnikar, ki je tekmo začela bolj iz ozadja, po prvem streljanju in kazenskem krogu je bil celo 42. V nadaljevanju pa je morala v kazenski krog še dvakrat, a grešile so tudi tekmice, zato je nastop na koncu zadostoval za prve točke. "Točk sem zelo vesela, saj sem lani prve točke osvojila šele na drugem prizorišču sezone. Danes sem imela na prvem streljanju stoje tudi malo smole, vendar sem se uspela obdržati v skupini. Na strelišču je namreč prišlo do nesporazuma glede strelskega mesta, in potem sem poleg izgube časa morala zaradi zgrešenih strelov še dvakrat v kazenski krog. Tekaško se počutim dobro in upam, da bo takšna forma ostala čim dlje," je povedala Ravnikarjeva. Daleč od točk je bila Andreja Mali, ki je zgrešila kar devet tarč in v kazenskem krogu zato odtekla dodatnih 1350 metrov.

Odločitev o zmagovalki je padla na zadnjem streljanju. Norvežanka Tora Berger je imela kar lepo prednost, a je morala v kazenski krog. Zmaga se je nasmihala Nemki Kati Wilhelm, ki pa je imela nepričakovane težave z orožjem. Bergerjeva je zato spet prevzela vodstvo, Wilhelmova pa ni več našla priključka s tekmicami in na stopničke sta se uvrstili njeni reprezentančni kolegici Andrea Henkel in vodilna v svetovnem pokalu Martina Glagow.

Svetovni pokal, skupno:

1. Martina Glagow (Nem) 143 točk 2. Simone Denkinger (Nem) 101 3. Andrea Henkel (Nem) 99 4. Sandrine Bailly (Fra) 98 5. Tora Berger (Nor) 93 6. Kati Wilhelm (Nem) 90 7. Anna Carin Olofsson (Šve) 84 8. Teja Gregorin (Slo) 78 9. Svetlana Slepcova (Rus) 72 10. Helena Jonsson (Šve) 71

Ne spreglejte