Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sreda,
24. 6. 2009,
14.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 24. 6. 2009, 14.55

8 let

Trenerjem nižje plače

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Recesijo in zategovanje proračunskega pasu na Smučarski zvezi Slovenije so že občutili tudi trenerji alpskih reprezentanc. Delo ekip poteka povsem nemoteno.

Kmalu po tem, ko so vodilni možje SZS napovedali krčenje stroškov na vseh ravneh in znižanje proračuna tudi za dvajset odstotkov, so prvi ukrepi zaživeli tudi v praksi. Pred dejstva so bili tako že postavljeni trenerji alpskih reprezentanc, ki so pristali na znižanje plač.

Sicer pa delo vseh ekip poteka povsem nemoteno in po trenerskih zagotovilih tudi nadvse uspešno. "Zaenkrat vse poteka tako, kot je bilo načrtovano. Tudi nova trenerja za hitri oziroma tehnični disciplini sta našla skupen jezik s tekmovalci. Odzivi so dobri. Z obeh strani," je zatrdil glavni trener moške vrste Urban Planinšek in nato natančno lociral vse "ladje". "Za slalomisti in mlajšimi tekmovalci so že trije kondicijski kampi, smukači pa so trenutno v Planici. Ob koncu julija in začetku avgusta sledi vrnitev na sneg. Pred slalomisti je še en kondicijski trening in nato trening na ledeniku Möltall."

Slalomisti v Argentino

Čeprav je prvotni program dela predvideval, da bodo osrednji del priprav na novo sezono slalomski specialisti opravili zgolj na evropskem snegu, pa se bodo poleg smukačev na južno poloblo vendarle podali tudi Bernard Vajdič, Mitja Dragšič in Mitja Valenčič. Slednji je prvič po težavah s hrtom, ki so ga stale zadnjega dela sezone, opravil šestdnevni junijski trening na ledeniku Kaunertal, prvi pa se trenutno - tako kot tudi smukač Andrej Jerman - nahaja na tradicionalnem individualnem treningu v ZDA. Izkušeni slalomski tercet, ki bo letalske vozovnice seveda plačal iz svojega žepa, se bo na priprave v Argentino podal 23. julija. Trening v Ushuaii je predviden do 14. avgusta, nato pa bodo smučišče zasedli Italijani, Švicarji in Francozi.

Mazejeva bi darovala

Rokave pa je na koroških ledenikih po vnovični trenerski prevetritvi že zavihala tudi ženska reprezentanca, ki je zaradi dobro znanega ozadja zelo razdrobljena. Poleg Mateje Robnik, ki ima še vedno težave z ahilovo tetivo, sta se skupnemu delu izognili tudi "sveže odcepljena" Ilka Štuhec in prva dama slovenskega smučanja Tina Maze. Slednja se je s svojim štabom pripravljala v Italiji, ob tem pa je še naprej nadvse aktualno tudi polnjenje proračunski malhe (zvestobo ji je že obljubil nov pokrovitelj) in iskanje dodatne okrepitve za olimpijsko sezono. Trenutno je prvi favorit nekdanji član tabora Janice Kostelić Jure Hafner, ki pa se mora pred tem dokončno dogovoriti še s hrvaško reprezentanco. Sicer pa gre Mazejevi in njenemu taboru še vedno v nos tudi javni nastop predsednika SZS Stanislava Valanta in direktorja Jara Kalana, ki sta razkrila, da je svetovna veleslalomska podprvakinja v prvi ponudbi zavrnila 50 tisoč evrov. Črnjanka trenutno najbolj obžaluje, da ni znova sprejela prispevka zveze v višini 10.500 evrov, ki bi ga nato namenila v dobrodelne namene, in se javno sprašuje, kako so odgovorni prišli do omenjenega zneska. "Kot so mi povedali lani, je to denar, ki bi se namenil zame v okviru SZS v enem pripravljalnem obdobju. Vendar kako so lahko potem Ilki Štuhec, ki je trenirala v okviru reprezentance 2 leti, ovrednotili stroške na 50.000 evrov," se sprašuje Mazejeva.

Ne spreglejte