Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 12. 2007,
21.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 5. 12. 2007, 21.44

8 let

Svoj uspeh pripisuje tudi odlični ekipi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenska šampionka v teku na smučeh Petra Majdič se je po nedavnem uspehu v Kuusamu,na kratko predstavila sedmi sili.

Na Finskem je bila v klasičnem sprintu najhitrejša, v klasičnem teku na 10 kilometrov pa peta. Petra pravi, da si bo še naprej prizadevala za uvrstitve med najboljših deset, saj je to v tako težaškem športu, kot je smučarski tek, odskočna deska za najvišja mesta. "Ni bilo lahko, čeprav je bilo morda po televiziji tako videti," je pričela Majdičeva. "Za mano je izjemno težak vikend, recimo, spremljevalna ekipa se je vrnila šele danes zjutraj in to po 48 urah vožnje. Že jutri potujemo naprej, tako da časa za počitek res ni," je hitela razlagati slovenska športnica leta, kot da je v smučini. "Uspeh gre pripisati celotni ekipi, saj smo vsi trdo delali, tudi peto mesto na distanci pa mi ogromno pomeni, saj je to vrhunski rezultat," je nadaljevala Petra Majdič.

Nov izziv že v Davosu

Slednja bo tako že to soboto v Davosu tekmovala na 10-kilometrski preizkušnji v klasični tehniki, dan kasneje pa tudi v štafeti, čeprav končna postava še ni znana. Kljub temu utrujenosti ne pozna, kot pravi sama, bi bila lahko le forma še nekoliko boljša. Prav zato v ruski Ribinsk, ki sledi za Davosom, ne bo potovala in se bo na novoletni Tour de Ski raje pripravljala doma. "Tekme v okviru serije Tour de Ski prinašajo resnično veliko pomembnih točk, zato se bom na to kar najbolje pripravila. Tekma v Davosu bo na nekoliko višji nadmorski višini, vendar tudi tam znova pričakujemo dobro uvrstitev. Še enkrat moram poudariti, da je uvrstitev med najboljših deset na svetu v svetovnem pokalu vrhunski rezultat, s katerim sem tudi sama zadovoljna," je povedala Majdičeva.

Obljuba Petri za poimenovanje

Finski prireditelji v Kuusamu pa so po njeni tokratni zmagi že obljubili, da bodo ob njenih nadaljnjih dobrih uvrstitvah klanec na sprinterski progi poimenovali prav po Majdičevi. "To me izredno veseli, upam pa, da bomo tudi v Sloveniji kakšno progo lahko poimenovali po meni. Še posebej moram biti zdaj po Kuusamu zadovoljna zaradi dejstva, da je bila tekma tako daleč na severu, kjer mi sicer pogoji, to sta mraz in veter, ne ustrezajo. Ta sprint sem sicer taktično povsem osvojila. Zagotoviti si moram dobro izhodišče po startu, nato v tisti zavoj in v spust priti nekako kot prva, druga ali tretja, na koncu pa sledi vzpon, ki ga imam že v malem prstu. Veljam za fizično močno tekmovalko in to znam izkoristiti. Ciljna ravnina je nato le še formalnost," je še dejala Majdičeva.

Vodja tekaške reprezentance Marko Gracer je ob tem povedal, da celotna slovenska ekipa pridobiva na ugledu z dobrimi uvrstitvami in odločitev slovenskega vodstva, da zagotovi takšno ekipo, kot jo ima, je bila nedvomno pravilna. To potrjujeta tudi dobri uvrstitvi drugih dveh posameznic, saj sta se Katja Višnar in Vesna Fabjan v Kuusamu znova uvrstili med dobitnice točk, ob tem pa napovedali, da bo tako tudi v prihodnje. "Napredka si želimo tudi v moški vrsti in upamo, da bo prišel kmalu," je še dejal Gracer.

Ne spreglejte