Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Petek,
22. 1. 2016,
8.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Petek, 22. 1. 2016, 8.18

8 let

Svindal in Kline (skoraj) ponovila Lake Louise

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Norvežan Aksel Lund Svindal je dobil superveleslalomsko preizkušnjo svetovnega pokala v Kitzbühlu, na kateri je s 15. mestom nase opozoril tudi Boštjan Kline.

Sanjski niz norveškega alpskega smučarja Aksla Lunda Svindala se nadaljuje tudi v Kitzbühlu. Vodilni smučar svetovnega pokala je namreč dobil superveleslalomsko preizkušnjo na zahtevni progi Streif, potem ko je v agresivnem in na trenutke drznem nastopu kljub drobni napaki tik pred ciljem za 31 stotink sekunde prehitel Američana Andrewa Weibrechta.

"Vesel sem, da smo se prebudili v sončen in predvsem pravi zimski dan. Ob takšni kulisi v Kitzbühlu preprosto moraš uživati. Jasno, obenem pa moraš spoštovati tudi to progo," je bil zadovoljen 33-letni Norvežan, ki je na deveti preizkušnji v hitrih disciplinah v tej sezoni slavil že sedmo zmago.

Kline četrtič med petnajsterico

Četrti superveleslalom sezone, na štartu katerega je bilo kar 90 smučarjev, je nekaj dobre volje vnesel tudi v slovenski tabor. Zanjo je poskrbel predvsem 24-letni Mariborčan Boštjan Kline, ki je pogumen nastop zaključil na 15. mestu. S Svindalom sta tako skorajda ponovila predstavo s prvega superveleslaloma sezone, na katerem je zmagal Norvežan, Mariborčan pa je bil 14.

Kline se je tako še četrtič v karieri zavihtel med najboljšo petnajsterico, kar je dobra napoved pred sobotnim smukom. Podobno velja za njegovega someščana Klemna Kosija, ki je imel v tem tednu kar nekaj zdravstvenih težav, a je vseeno nastopil in pristal na 22. mestu.

Andrej Šporn je bil na tekmi številnih odstopov tokrat 40., medtem ko so Martin Čater ter mlada "kombinatorca" Štefan Hadalin in Miha Hrobat odstopili.

Dvojna vrednost

Rezultati superveleslalomske preizkušnje, s katero se je začel tradicionalni smučarski šov na Petelinjem grebenu, bodo skupaj s popoldansko slalomsko vožnjo pod žarometi šteli tudi za drugi alpsko kombinacijo sezone 2015/16. Boj s slalomskimi količki se bo začel ob 16.45.

Pogledi smučarskih navdušencev pa medtem že švigajo proti soboti, ko bo na sporedu osrednji del spektakla v Kitzbühlu – smuk na progi Streif. Ena najbolj spektakularnih preizkušenj leta se bo začela ob 11.45.

Ne spreglejte