Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 2. 2011,
18.58

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 10. 2. 2011, 18.58

7 let, 12 mesecev

Svendsen nepremagljiv, Fak in Bauer odlična

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Šprinterska preizkušnja na drugi severnoameriški postaji svetovnega biatlonskega pokala v Fort Kentu je najbolj razveselila norveški tabor, zadovoljni pa so lahko tudi v slovenskem.

Zmage na 10-kilometrski preizkušnji se je veselil Emil Hegle Svendsen (24:51,4/1), navdušila pa sta tudi slovenska reprezentanta Jakov Fak (+ 25,7/1) s šestim in Klemen Bauer (+ 51,2/2) z enajstim mestom. Do novih točk svetovnega pokala je prišel tudi tretji slovenski predstavnik Janez Marič (+ 1:34,3/2), ki je zasedel 34. mesto.

Sibirski mraz za Faka ni bil ovira

"Vedno se poskušamo čim bolj prilagoditi na vremenske razmere, vendar tudi mene precej motijo nizke temperature. Zadovoljen sem predvsem s streljanjem, ker bi se lahko izšlo slabše. Zgrešil sem prvi strel leže, potem pa sem si rekel, da se je potrebno zbrati in zadel sem vseh devet preostalih tarč. Tekaško se še vedno nisem počutil optimalno, kar se je videlo tudi v zadnjem krogu, vendar sem se boril do konca. Veliko delo je spet opravila ekipa ob progi, ki te še dodatno ponese in servis z odlično pripravljenimi smučmi. Vedno je lepo biti prisoten na slavnostni razglasitvi in to mi je spet uspelo danes," navdušenja ni mogel skriti Fak, ki je dobre tri tedne pred pričetkom svetovnega prvenstva v Rusiji lahko že na ameriškem kontinentu izkusili sibirske temperature. Za 23-letnega biatlonca iz Mrkopalja je bila današnja uvrstitev med deseterico že peta v sezoni.

Bauer in Marič dodala k lepemu ekipnemu uspehu

Za lep moštveni dosežek slovenske ekipe sta poskrbela še Klemen Bauer in Janez Marič. Bauer je zasedel 11. mesto, kar je njegova šesta najboljša uvrstitev. "Očitno se moja tekaška forma bliža tisti z začetka sezone. Bolezen je le še zgodovina in ne čutim več posledic. Strelsko sem se zelo naprezal za dober izplen, vendar je še vedno ostala ena tarča premalo pokrita. Fantje v servisu so opravili odlično delo, sicer bi z dvema zgrešenima tarčama težko dosegel takšen rezultat. Bolj kot je mraz, boljši smo in to kaže tudi na to, da imamo dober material za takšne temperature. Sicer pa smo v Fort Kentu nekoliko bolj odmaknjeni od javnosti in ne čutimo tako velikega pritiska kot v največjih biatlonskih središčih, kar mi osebno bolj ustreza," je skrivnost uspeha razkril biatlonec iz Ihana.

Precej boljši nastop kot v Presque Isleu je s 34. mestom prikazal Janez Marič: "Kar olajšano se počitim, saj sem bil glede na moje zadnje rezultate že čisto na tleh. S trenerjema smo analizirali, kaj bi lahko botrovalo takšnim tekaškim zaostankom in vse kaže, da je bolezen pustila več posledic, kot smo si predstavljali. V zadnjem tednu sem zato opravil nekaj dni počasnejšega treninga, da sem prišel k sebi. Glede na dogajanje v Presque Isleu sploh nisem tako nezadovoljen z današnjo predstavo, ki pa je bila še vedno daleč od vrhunske."

Majhni zaostanki obetajo zanimivo zasledovanje

Norvežan Svendsen je bil kljub enemu zgrešenemu strelu za dobrih sedem sekund hitrejši od Čeha Michala Slezingerja (+ 7,2/0), tretje mesto pa je zasedel Svendsnov rojak Tarjei Bö (+ 9,3/0). Svendsen je vknjižil četrto zmago v sezoni, v skupnem seštevku svetovnega pokala ša v vodstvu ostaja Bö, ki ima na računu prav tako štiri zmage.

V petek se bodo na progah ameriškega biatlonskega središča v šprintu na 7,5 kilometra pomerila dekleta, tudi s slovenskima predstavnicama Tejo Gregorin in Andrejo Mali, moške pa naslednja preizkušnja (zasledovanje na 12,5 km) čaka v soboto.

Ne spreglejte