Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 2. 2008,
16.08

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nedelja, 17. 2. 2008, 16.08

7 let, 12 mesecev

Štafetna zmaga Nemkam, Slovenke 12.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nemške biatlonke so na svetovnem prvenstvu v Östersundu ubranile naslov prvakinj v štafeti 4 x 6 km. Slovenke so med 19 ekipami zasedle 12. mesto.

Nemške biatlonke Martina Glagow, Andrea Henkel, Magdalena Neuner in Kati Wilhelm so na svetovnem prvenstvu na Švedskem osvojile prve mesto v štafeti 4 x 6 km (1:10:12,6/1+9). Druge so bile Ukrajinke (+30,9/0+4), tretje pa Francozinje (+1:35,7/2+13).

Teja Gregorin, Andreja Mali in Dijana Ravnikar so na tekmi pokazale izredno predstavo in slovenska reprezentanca bi se v popolni postavi, torej tudi s poškodovano Tadejo Brankovič Likozar, tokrat zanesljivo borila za medaljo. "V prvih treh predajah smo nastopili, kot bi morali in bili v rangu stopničk. Res škoda, da smo tukaj brez Tadeje. Lili (Drčar op.p.) je sicer poskušala vse, a v tej konkurenci ni imela pravih možnosti," je po tekmi dejal slovenski trener Tomaš Kos. Slovenske možnosti so bile po veliki nesreči ruske reprezentance, Albini Ahatovi se je v drugi predaji zlomila igla na puški, še toliko večje.

Gregorinova odlično

Že v prvi predaji je odlično nastopila Teja Gregorin, ki je z desetimi streli podrla vseh 10 tarč in v zadnjem krogu močno pospešila ter predala za Nemčijo in Ukrajino skupaj z Italijo na tretjem mestu. "Slab začetek, dober konec. Danes mi je uspel še en dober nastop. Vse smo že zelo utrujene in še sreča, da je bila proga danes zaradi otoplitve zelo hitra," je dejala Gregorinova.

V drugi predaji je, kot že rečeno, iz boja za najvišja mesta izpadle Rusinje. V vodstvu je Andrea Henkel, ki je prevzela vodstvo od Martine Glagow, še večala prednost, Ukrajina se je utrdila na drugem mestu, Andreja Mali pa je skupaj s štafetami Italije, Belorusije, Švedske in Slovaške ostala v samem vrhu.

Ravnikarjeva navdušila

Nato je sledil danes najboljši slovenski nastop. Dijana Ravnikar je predvsem po zaslugi odličnega streljanja uspela po drugem streljanju zmanjšati zaostanek za vodilno Magdaleno Neuner, ki je imela pred slovensko tekmovalko na začetku predaje 1:20 minute naskoka, na 40 sekund, ob tem pa je Ravnikarjevi iz roke padla še palica in na strelišču se je morala vrniti ponjo, kar jo je zanesljivo spet stalo pet sekund. Dodatnih 10 sekund je zaostajala Ukrajina. "Mislim, da je bila to pika na i mojih tukajšnjih nastopov. Po teh tekmah sem si zaslužila počitek, saj sem res nastopila zelo dobro," je dejala Ravnikarjeva, ki je bila najhitrejša med vsemi v tretji predaji.

Kazenska kroga za Lili

V zadnji predaji je bila Slovenija brez možnosti za vidno uvrstitev. Ko je morala Lili Drčar na koncu še dvakrat v kazenski krog, pa je ekipa padla na 12. mesto. V boju za vrh je zadnja nemška tekmovalka Kati Wilhelm sicer grešila, a obdržala dovolj prednosti za zlato, Ukrajini je srebro priborila Oksana Kvostenko, ki je na prvenstvu osvojila že dva posamična brona. Po zadnjem streljanju je vse kazalo na bronasto odličje za Belorusijo, a je iz ozadja na tretje mesto najprej prihitela Rusinja Jekaterina Jurjeva, slednjo pa je prav v končnici prehitela izkušena Francozinja Sandrine Bailly in število držav dobitnic medalj na letošnjem SP prav na zadnji tekmi povečala na šest.

Ne spreglejte