SiolNET. Sportal Zimski športi
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Spletke, zakulisne igrice in grožnje?

1

termometer

Iz južnokorejskega smučarskega središča High 1, kjer v četrtek na kongresu FIS niso izglasovali Planice za gostitelja SP v nordijskih disciplinah, še naprej prihajajo šokantne novice.

Že v petek, dan po neuspešni kandidaturi naše doline pod Poncami za organizacijo nordijskega svetovnega prvenstva leta 2017, smo objavili, da je predsednik Smučarske zveze Slovenije (SZS) Tomaž Lovše odstopil s svoje funkcije. Predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS) Janez Kocijančič je potem sporočil, da je bila ta odločitev na nek način olajšanje in da so bili zaradi aktivnosti Lovšeta v Južni Koreji v skrajno neugodnem položaju.

Zdaj počasi curljajo v javnost tudi podrobnejše informacije v zvezi s tem, kar se je dogajalo v Južni Koreji. V slovenskem časopisu Delo pišejo, da se je Lovše zapletel v prepir s predsednikom FIS Gian-Francom Kasperjem in mu celo grozil, vse skupaj pa naj bi se zgodilo pred glasovanjem o gostitelju svetovnega prvenstva. V Ekipi pišejo celo o tem, da je Lovše celo grozil s pištolo, zahteval od njih, da Planica mora biti izbrana in jim govoril, da je agent FBI.

Nekateri drugi mediji pa poročajo drugačnem ozadju kandidature Planice in odstopa Lovšeta. Pri pozareport.si so zapisali, da sta se Lovše in Kocijančič dogovorila, da bo predsednik SZS predsednika OKS predlagal in podprl pri ponovni kandidaturi za člana predsedstav FIS. Brez podpore SZS Kocijančič sploh ne bi mogel kandidirati. Predsednik OKS naj bi v zameno SZS pomagal pridobiti svetovno prvenstvo.

Slednji potem Lovšetu, ko je ta priletel v Južno Korejo, sploh ni pripravil nobenih sestankov z vodilnimi člani pri FIS, kjer naj bi imel Kocijančič precej poznanstev, in se ga je celo izogibal. Lovše je pozneje izvedel, da je bilo že pred časom znano, da bodo člani predsedstva izglasovali Lahti za gostitelja svetovnega prvenstva, kar naj bi vedel tudi Kocijančič.

Vse to naj bi bilo seveda povod za zgoraj opisani škandal.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin