Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
29. 1. 2008,
14.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 29. 1. 2008, 14.43

8 let

Smučarji tekači po dobre uvrstitve najprej v Estonijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Pred smučarji tekači je še štirinajst tekem na osmih prizoriščih v letošnji sezoni svetovnega pokala.

Slovenska ekipa na čelu s Petro Majdič se bo 9. in 10. februarja najprej merila v estonskem Ötepääju, cilji pa ostajajo visoki, še posebej zaradi zadnjih uvrstitev v Kanadi, kjer je Majdičeva enkrat zmagala ter osvojila peto, sedmo in deseto mesto.

Majdič: Izkusila sem, kako se spet pobereš

"Zdaj sem izkusila, kako je to, ko padeš in se spet pobereš. Forma v Kanadi ni bila višja od tiste na Tour de Skiju, pa vendar so bile uvrstitve izredno dobre. To mi daje motivacijo za naprej. Tista zmaga v sprintu tako ni bila le še ena zmaga, kako majhna pa je bila moja prednost, pa ste lahko sami videli. Meja med najboljšimi je praktično zabrisana, tako da sem izredno vesela, da lahko rečem, da sem spet v vrhu. Končno mi je uspelo tudi v prosti tehniki, prišli smo med najboljših pet," je pred nadaljevanjem sezone povedala Majdičeva.

Slednja v zadnjem času še kako čuti, kakšno breme nosi. V Kanadi je imela srečo, da si je ekipa lahko sposodila maserja, kljub temu pa grenak priokus ostaja. "Spet se vse končuje pri denarju. Trenutno smo nekaj dolžni članom servisne in spremljevalne ekipe, upam, da bomo dolg v kratkem sanirali. Pogodbe so sicer sklenjene do konca sezone in obljubljeno je, da bo sodelovanje trajalo vsaj do konca sezone, kako bo naprej, ne ve nihče. Vsekakor bi si želeli ekipo zadržati do OI v Vancouvru 2010. Če nam bo ta ekipa razpadla, potem bo težko sestaviti drugo," je ob zadnjih finančnih težavah v zvezi povedal vodja reprezentance Marko Gracer.

Hudač: Forma ni boljša, a vrnila se je sreča

"Forma sicer ni bila nič boljša od novoletne, ampak so se rezultati pokazali kot boljši, na drugi strani pa se nam je vrnila tudi sreča, tako na taktičnem področju, kot pri izbiri smuči. Upam, da bo tako tudi v nadaljevanju sezone, Petra bo najverjetneje sodelovala prav na vseh posamičnih tekmah, največ pričakujemo od sprinterskih preizkušenj," pa je povedal trener ekipe Ivan Hudač.

V Estonijo bo poleg Majdičeve odpotovala še Katja Višnar, ki se je v Kanadi prav tako izkazala z uvrstitvijo kariere, medtem ko bo Vesna Fabjan najprej nastopila na prestavljenem svetovnem prvenstvu mlajših članov do 23 let, potem pa se bo tudi ona priključila kolegicama v reprezentanci. Usoda edinega moškega predstavnika v svetovnem pokalu Nejca Brodarja ostaja zaenkrat negotova. "Brodar je opravil nekaj zdravniških testiranj, zato zdaj čakamo, kako bo z izvidi, potem pa bomo sedli in se pogovorili o zaključku sezone, če bo še odpotoval na kakšno tekmo svetovnega pokala," je še dodal Hudač.

Po Ötepääju sledijo še tekme v Liberecu, Falunu, Stockholmu, Lahtiju, Drammnu, Oslu in zaključek v Bormiu.

Ne spreglejte