Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
6. 2. 2024,
12.25

Osveženo pred

2 meseca, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,29

Natisni članek

smučarski skoki konec kariere Peter Prevc Peter Prevc

Torek, 6. 2. 2024, 12.25

2 meseca, 3 tedne

Odmevi po upokojitvi Petra Prevca

Slovo Petra Prevca odzvanja tudi zunaj slovenskih meja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,29
Peter Prevc | Peter Prevc je napovedal slovo od smučarskih skokov. | Foto Guliverimage

Peter Prevc je napovedal slovo od smučarskih skokov.

Foto: Guliverimage

Današnji dan je močno zaznamovala novica, da bo svojo bogato športno pot po koncu letošnje sezone sklenil slovenski smučarski skakalec Peter Prevc. Novica o koncu izjemnega športnega poglavja pa odmeva tudi onkraj Slovenije.

Peter Prevc
Sportal Zlati orel poletel do sanjskih dosežkov
Peter Prevc
Sportal Petra Prevca ob najavi slovesa premagala čustva #video

Novico o slovesu enega najboljših tekmovalcev v smučarskih skokih v zgodovini tega športa, ki je na največjih tekmovanjih osvojil sedem kolajn, so še posebej bučno pospremili na Poljskem. "Iz Slovenije prihajajo presenetljive informacije. Olimpijski prvak, dobitnik kristalnega globusa in legenda smučarskih skokov Peter Prevc bo oznanil svojo upokojitev. Prevčeva odločitev je veliko presenečenje za skakalno srenjo. Slovenec, trenutno na 13. mestu v skupnem seštevku svetovnega pokala, je imel potencial skakati še nekaj sezon in se boriti za najvišja mesta," so zapisali pri poljski strani Przegladsportowy. 

THUMB Prevc | Foto: zajem zaslona Foto: zajem zaslona

Na poljskem portalu  Sport.tvp je novica o Prevčevi upokojitvi celo glavna novica dneva in so jo na svoji strani uvrstili pred vse druge domače novice. "Olimpijski prvak končal kariero! Podatek je presenetljiv, saj je Prevc star šele 31 let. Eden najboljših slovenskih skakalcev v zgodovini bo zadnjič nastopil na marčevskih tekmah v Planici," so zapisali pri poljskem mediju.

THUMB Prevc | Foto: zajem zaslona Foto: zajem zaslona

Slovenskemu šampionu pa so se poklonili tudi na uradni strani Mednarodne smučarske zveze. "Peter Prevc: velikan končuje svojo pot," so zapisali pri Fisu. "Poleg tega, da je dosegal športne uspehe, je Prevc med športniki, funkcionarji in trenerji vedno veljal za izjemno poštenega in skromnega športnika. Prevc bo marca v Planici nastopil še zadnjič, zato je v Sloveniji že vnaprej pričakovati izjemno vzdušje, ko se bo Peter Veliki poslovil od skakalnic, pri čemer ga bodo spremljali številni navijači, ne le slovenski," so še zapisali pri krovni zvezi.

Na poseben način pa so slovo Prevca pospremili tudi na Smučarski zvezi Slovenije in organizatorji tekem v Planici, ki so ob fotografiji 31-letnega slovenskega asa zapisali samo "Brez besed." Slovencu se s številnimi objavami na družbenih omrežjih poklanjajo navijači in oboževalci smučarskih skokov z vsega sveta.

Ne spreglejte