Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
18. 1. 2016,
11.33

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Peter Prevc Peter Prevc smučarski poleti Kulm Jurij Tepeš Goran Janus Anže Lanišek Anže Lanišek

Ponedeljek, 18. 1. 2016, 11.33

5 let, 2 meseca

Slovenskega junaka pričakalo slastno darilo (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Novopečeni svetovni prvak v smučarskih poletih Peter Prevc je prejel posebno darilo, slastno torto. S trenerjem Goranom Janusom sta opozorila na zanimivo primerjavo z Robertom Kranjcem.

Aktualni slovenski športnik leta Peter Prevc je v tej sezoni v sanjski formi. V svetovnem pokalu mu vsi gledajo v hrbet. Zmagal je že na sedmih tekmah, osvojil prestižno novoletno turnejo, piko na i izjemnim predstavam pa postavil še na letalnici na Kulmu, kjer si je v soboto zagotovil naslov svetovnega prvaka v smučarskih poletih. "Robi (Robert Kranjec, op. p.) je leta 2012 potreboval 244 metrov, da je bil svetovni prvak. Peter je to ponovil na Kulmu. Za svetovnega prvaka je treba daleč leteti. Čestitke fantom. Cilj sta bili dve medalji, a nič ne de ... Še vedno smo dosegli rezultat, ki se je zapisal v zgodovino. Naslednja etapa so Zakopane, gremo dalje," je pohvalil izbrance Goran Janus.

Slovenski trener je odlične polete Prevca spremljal tudi v nedeljo, ko se je svetovni prvak izkazal na ekipni tekmi, na kateri je slovenska reprezentanca zaradi slabših poletov nekaterih njegovih stanovskih kolegov ostala brez medalje in zasedla nepriljubljeno četrto mesto. Neuresničen cilj na ekipni tekmi Prevca ni spravil v slabo voljo, še vedno je pri sebi raje podoživljal prizore po sobotni seriji, ki mu je prinesla zlato medaljo.

"Zelo sem vesel, da se je na Kulmu tako izteklo. Goran je rekel, da sva oba z Robijem (Robert Kranjec, op. p.) poletela 244 metrov. Sva pa oba tudi zmagala tri točke pred Norvežanom, tretji pa je bil Avstrijec. Tako se je ponovilo kar nekaj stvari," je dejal svetovni prvak v smučarskih poletih, ki se je zelo razveselil številne podpore slovenskih navijačev na svetovnem prvenstvu v Avstriji.

"Po tekmi mi je bilo žal, ker sem imel nekaj ur obveznosti in se nisem mogel družiti z navijači, jih pozdraviti in razdeliti kartice. Vesel sem te podpore. Če se v Planici zelo dobro počutimo, se dobro počutimo tudi na preostalih skakalnicah, ko se zbere toliko naših navijačev. Zaradi njih tudi malce lažje skačemo," je priznal Prevc. Triindvajsetletni as iz Dolenje vasi je na Kulmu kar dvakrat popravil rekord letalnice, najdlje pa poletel 244 metrov. Vodilnega v skupnem seštevku svetovnega pokala, ki ima pred najbližjim zasledovalcem Nemcem Severinom Freundom skoraj 250 točk prednosti, kmalu čakajo novi izzivi.

Tepeš: Stvar ni šla tako, kot bi morala iti

Nekdanjega svetovnega prvaka Kranjca ni bilo na druženju s predstavniki sedme sile, saj je moral obiskati zobozdravnika.

Sta bila pa prisotna preostala člana slovenske reprezentance, ki je v nedeljo na SP v Avstriji osvojila četrto mesto. "Nisem bil zadovoljen z nobenim skokom na Kulmu. Stvar ni šla tako, kot bi morala iti. Začela se je podirati. Upam, da bo v prihodnje boljše," je skrušeno dejal Jurij Tepeš, osmoljenec nedeljske tekme. Sotekmovalcem se je opravičil že v nedeljo zvečer s čustvenim opravičilom na družbenih medijih.

Če je bil Tepeš nezadovoljen, pa je Anže Lanišek v ponedeljek vstopil veliko bolj nasmejan. "V petek in soboto sem zelo dobro skakal. Nisem pričakoval tako dobrih poletov. Naslednja postaja so Zakopane, potem gremo na Japonsko," 19-letni skakalec že razmišlja o novih tekmah.

Podobno velja za Domna Prevca, ki je izpustil SP v poletih, zdaj pa se je ponovno pridružil slovenski skakalni karavani, ki bo v kratkem obiskala Poljsko.

Ne spreglejte