Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Ponedeljek,
24. 11. 2014,
15.24

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Rok Perko Andrej Šporn Peter Pen Klemen Kosi Boštjan Kline

Ponedeljek, 24. 11. 2014, 15.24

7 let, 12 mesecev

Slab začetek le slab spomin?

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski alpski smučarji so prešli v zadnjo fazo priprav na začetek severnoameriške turneje, ki je že večkrat postregla s precejšnjim rezultatskim razočaranjem.

"Za nami je dober trening z elementi hitrih disciplin in veleslaloma v Copper Mountainu. Smučali smo v raznolikih razmerah, tudi v hudem mrazu, pri -27 stopinjah. Trenirali smo tudi z Američanom Andrewom Weibrechtom ter z Italijanoma Christofom Innerhoferjem in Matteom Marsaglio ter še z nekaterimi drugimi vrhunskimi superveleslalomisti. S primerjalnimi rezultati sem zadovoljen, nekoliko pa še pogrešam stabilnost," pred selitvijo iz ameriške zvezne države Kolorado v Lake Louise v Kanadi, kjer se bo ob koncu tedna začela sezona tudi za tekmovalce v smuku in superveleslalomu, poudarja odgovorni trener za hitri disciplini v slovenski reprezentanci Peter Pen.

Povratnik v slovensko smučanje se je letos zavestno lotil večletne hibe – slabega rezultatskega izkupička na severnoameriški turneji. Že v poletnih pripravah je za en teden podaljšal vadbo v Čilu, po jesenskih treningih na evropskih ledenikih pa vztrajal pri predčasnem odhodu v ZDA. Andrej Šporn, Rok Perko, Boštjan Kline, Klemen Kosi in Martin Čater so dobra dva tedna vadili v Vailu in Copper Mountainu, tako da se na prve tekme podajajo z zajetnejšo kilometrino kot v preteklosti.

Pen obžaluje le dejstvo, da so bili Američani prisiljeni odpovedati tekme FIS, na katerih naj bi predvsem Perko in Kline dobila prave tekmovalne občutke po rehabilitaciji.

Kosi zmagovalec notranjih kvalifikacij

Po koncu osrednjih treningov v Koloradu je trener "hitrašev" Perku in Špornu namenil krajši oddih, mlajšo trojico pa poslal na slalomski trening, ki naj bi prav prišel predvsem na superkombinacijskih preizkušnjah. Že v sredo pa se bo peterica v Lake Louisu, ki je medtem prejel zeleno luč Mednarodne smučarske zveze, udeležila prvega od treh uradnih treningov pred sobotnim smukom. Glavni trener bo po uradnih preizkušnjah določil tudi ekipo za uvodno tekmo, že v ZDA pa je po treningih sklenil, da bo Perku na nedeljskem superveleslalomu družbo delal Kosi.

Ne spreglejte