Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
19. 5. 2008,
14.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 19. 5. 2008, 14.01

8 let

Šarabon poslovni direktor alpskih disciplin SZS

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Vodstvo Smučarske zveze Slovenije (SZS) je danes s Tomažem Šarabonom sklenilo dogovor za opravljanje dela poslovnega direktorja alpskih disciplin do konca tega olimpijskega ciklusa.

Šarabona mora še formalno potrditi zbor za alpsko smučanje in izvršilni odbor SZS.

"Strokovna smučarska javnost me pozna, s tekmovalnimi časi sem na tak ali na drugačen način 35 let v smučanju. Zame je to delo ne le poslovni, ampak tudi strokovni izziv. Najprej je potrebno zagotoviti delovanje programov za naslednje obdobje, pri tem pa bomo ravnali zelo racionalno. V strokovno delo se ne bom mešal, povsem pa bom spremljal finance. Vsi programi bodo narejeni tako, da ne bodo presegali finančnih okvirov. Ta čas še ne vem, ali bo na voljo 1,4 ali 1,5 milijona evrov. Če bomo pridobili nova sredstva, bo del porabljen tudi za tekoče poslovanje. Drugi del mojega dela pa bo sanacija negativnega stanja. Ta čas še zbiram podatek in računam, da bom v relativno kratkem času prišel do pravih podatkov, ki mi bodo služili pri sprejemanju nadaljnjih ukrepov. Ob sodelovanju vseh udeležencev je po mojem mnenju mogoče sanirati dolgove v treh do štirih letih. Smučanje je še vedno slovenski nacionalni šport in po mnenju stroke je tudi potencial mladih zelo velik," je pojasnil Šarabon, ki se je prejšnji ponedeljek pa se je predstavil alpskemu odboru.

Šarabon ne misli komentirati dela predhodnikov

"Pred mesecem in pol je bilo naše alpsko smučanje v zelo težkem stanju, vendar smo sedaj že uredili strokovno področje, pa tudi poslovno. Zadovoljstvo je obojestransko," je dejal predsednik zbora za alpsko smučanje Anton Ribnikar, ki je sklenil dogovor s Šarabonom. Slednji je dejal, da ne bo komentirali dela in poslovanja svojih predhodnikov, "ki pa jim ni bilo poslano z rožicami". Bojan Križaj, nekdanji svetovni zvezdnik v alpskem smučanju, je 26. novembra sporočil, da ni več poslovni direktor alpskih disciplin. Po njegovih besedah je bilo ob nastopu njegove funkcije okrog 450.000 evrov dolga, poleg tega pa mu ni uspelo pridobiti novega generalnega sponzorja po odpovedi prejšnjega, ki je namenjal 400.000 evrov letno.

Izvršni odbor Smučarske zveze Slovenije je nato sredi decembra lani na mesto vršilca dolžnosti poslovnega direktorja imenoval Dušana Videmška, ki pa se je po pregledu aktualnega finančnega stanja in pogovorih tako s pokrovitelji, kot s športnim direktorjem in glavnimi trenerji ekip odpovedal temu mestu; 13. februarja letos je bil za vršilca dolžnosti poslovnega direktorja alpskih disciplin imenovan Matjaž Štibelj, ki pa teh nalog od začetka aprila ni več opravljal.

Ne spreglejte