Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
31. 12. 2015,
15.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Severin Freund Werner Schuster Peter Prevc Peter Prevc novoletna turneja skoki

Četrtek, 31. 12. 2015, 15.50

8 let

"Prevc meri visoko in težko ga bo premagati"

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
V nemškem skakalnem taboru imajo razlog za lep prehod v novo leto, saj je Severin Freund vodilni v razvrstitvi novoletne turneje, dobro pa se je znašel tudi na treningu v Garmisch-Partenkirchnu.

V petek lahko pričakujemo novo invazijo nemških navijačev ob skakalnico, tokrat bodo bučno navijali na olimpijski skakalnici v Garmisch-Partenkirchnu. Zbralo naj bi se jih okoli 30 tisoč. Razlog je preprost. Njihov osrednji adut Severin Freund je namreč zmagal v Oberstdorfu. Nazadnje je bil Sven Hannawald tisti nemški skakalec, ki je daljnega leta 2002 zmagal na novoletni turneji na domačih tleh. "Veliko ljudi je sanjalo o tej zmagi. Vesel sem, da mi je uspelo uresničiti njihove sanje. V Oberstdorfu sem naredil le majhen korak na celotni novoletni turneji. Zadnjih deset skakalcev je imelo različne pogoje in to je vplivalo na končni vrstni red, ki ga ne moremo jemati povsem resno. V skokih potrebuješ tudi nekaj sreče," je dejal Freund, ki jo je imel že ob koncu pretekle sezone v Planici, kjer je osvojil veliki kristalni globus. Takrat sta imela s Prevcem enako število točk, a je pokal romal v Nemčeve roke, saj je večkrat zmagal.

"Ni le Prevc konkurenca"

Freund je v Oberstdorfu z veliko pomočjo vetra skočil do 21. zmage v karieri. Uspeh pred domačimi navijači ga je očitno podžgal, saj je odlično skakal tudi na treningu v Garmisch-Partenkirchnu, medtem ko je kvalifikacijski skok izpustil. S Prevcem sta si na treningu razdelila vodilni mesti in napovedala nov skakalni spektakel. Jutri se bosta v prvi seriji celo pomerila med seboj, saj je Freund izpustil kvalifikacije, Prevc pa je bil najdaljši med vsemi.

Njegov trener Werner Schuster je z velikim navdušenjem pozdravil zmagoslavje v Oberstdorfu, misli pa že usmeril v nadaljevanje novoletne turneje. Prevc je zanj še vedno najbolj razpoložen skakalec, za skijumping.de pa je izpostavil dva dogodka iz pretekle sezone, iz katerih naš skakalec ni prišel kot zmagovalec: "Prevc je v preteklosti pod pritiskom že naredil nekaj napak – na svetovnem prvenstvu v poletih v Harrachovu in na finalu svetovnega pokala v Planici. Vendar Prevc meri visoko in težko ga bo premagati. A konkurenca ni le on."

Nekaj odgovorov bo dala že petkova tekma v Garmisch-Partenkirchnu, ki se bo začela ob 14. uri.

Ne spreglejte