Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
13. 3. 2016,
8.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Peter Prevc Peter Prevc Domen Prevc Noriaki Kasai

Nedelja, 13. 3. 2016, 8.17

8 let

Prevc in Kasai stojita pred posebnima mejnikoma

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Za nedeljo je napovedana še druga skakalna tekma v Titisee-Neustadtu v Nemčiji, skakalci pa bodo najverjetneje veliko razmišljali o vetru. Bo nedelja v znamenju Noriakija Kasaija in Petra Prevca?

Če bodo skakalci opravili z današnjo tekmo, ki je predvidena za 13.45 – kvalifikacije so načrtovane ob 12. uri –, bo prav poseben jubilej praznoval 43-letni japonski veteran Noriaki Kasai. Skakal bo že na 500. tekmi svetovnega pokala, pohvali pa se lahko s 17 zmagami in 61 uvrstitvami na zmagovalni oder. Nemški navijači v Titisee-Neustadtu mu pripravljajo zabavo ob spoštovanja vrednem dosežku.

A bi mu lahko ponagajalo vreme, saj je za danes napovedano, da bo veterpihal z večjo hitrostjo kot v soboto, ko je nekaterim skakalcem grenil življenja, spet drugim bil v večjo oporo.

Nekaj smole je imel tudi prvi mož te zime Peter Prevc, ki se mu na večni lestvici po številu zmag v eni sezoni včeraj ni uspelo otresti Gregorja Schlierenzauerja, s katerim imata oba po 13 zmag v eni skakalni zimi.

Zato pa se mu danes ponuja priložnost, da zruši kar dva rekorda. Ob zmagi bi mu namreč uspel svojevrsten podvig. Po 27 tekmah te sezone bi imel že 14 zmag in 2.123 točk, kar bi pomenilo, da bi padla oba rekorda avstrijskega skakalca, ki je v sezoni 2008/09 na prav toliko tekmah zbral 13 zmag in 2.083 točk.

"Številke se bodo že zgodilo, če se bodo"

Z morebitnim osvojenim drugim mestom bi Peter preskočil Schlierija po številu zbranih točk v enem tekmovalnem obdobju, saj bi bil pri številki 2.103, če bi bil tretji, pa bi se povsem izenačil z Avstrijcem.

Vsi v karavani smučarskih skokov si želijo, da bi današnjo tekmo izpeljali in da ne bi odpadla tako kot preteklo soboto v Visli, kjer je prav tako nagajal veter. V tej sezoni so zaradi slabih vremenskih razmer odpadle štiri tekme – dve v Kuusamu na Finskem in po ena v Oslu ter Visli. Dve so nato nadomeščali na letalnici v Vikersundu in Lahtiju.

"Res je, da je napoved za danes slaba, a to name čisto nine vpliva č. Priprava na tekmo je še vedno ista. Kar zadeva številke in statistiko – se bo že zgodilo, če se bo. Če se ne bo, ne bo nič hudega. Mislim pa, da bi bilo za Kasaia res lepše, če bi 500. tekmo imel v Planici (v dolini pod Poncami bo v nekaj dneh okoli tisoč tisoč ljubiteljev skokov, op. p.). No, tudi tukaj je vzdušje dobro, Kasaia pa so povsod vsi veseli," je Peter Prevc pogledal proti tekmi, ki bi se je razveselil njegov brat Domen, saj bo to njegova zadnja v sezoni, kajti prihodnji konec tedna na Letalnici bratov Gorišek zaradi omejitve v letih – za nastop na letalnici moraš biti star 18 let – ne bo smel skakati.

"S sobotnim četrtim mestom sem zelo zadovoljen in upam da bo današnja tekma izpeljana," pa je dejal Domen.

Ne spreglejte