Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Torek,
27. 2. 2018,
14.30

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,25

3

Natisni članek

Žan Kranjec Žan Kranjec Štefan Hadalin Martin Čater pokal Vitranc

Torek, 27. 2. 2018, 14.30

6 let, 1 mesec

Pred pokalom Vitranc

Preslabi, da bi zapolnili vsa štartna mesta

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,25

3

V senci Žana Kranjca, ki se bo prvič predstavil v vlogi člana elitne veleslalomske sedmerice, in Štefana Hadalina, za katerega bo to priložnost za dostojno slovo od svetovnega pokala za sezono 2017/18, bo na pokalu Vitranc nastopilo še šest slovenskih smučarjev.

Žan Kranjec bo osrednji slovenski adut pokala Vitranc. | Foto: Reuters Žan Kranjec bo osrednji slovenski adut pokala Vitranc. Foto: Reuters

"Nič ne obljubljam, a vesel bom, če bom tisto, kar se mi je izmuznilo v Pjongčangu, torej stopničke, dočakal v Kranjski Gori," je že ob koncu olimpijskih iger proti domači tekmi svetovnega pokala pogledal trenutno najboljši slovenski alpski smučar in veleslalomski prvokategornik Žan Kranjec.

Prvi slovenski adut že 57. pokala Vitranc, ki se v Podkorenu še nikoli ni zavihtel med petnajsterico, a ob tem velja dodati, da tako dobro ni bil pripravljen še nikoli, bo nato nastopil tudi na nedeljskem slalomu. Podobno velja za Štefana Hadalina, ki se bo skušal dostojno posloviti od te sezone svetovnega pokala, ter Žana Grošlja in Aljaža Dvornika.

V veleslalomu le s peterico

Veleslalomsko ekipo bo zaokrožil gost iz ekipe za hitri disciplini Martin Čater, medtem ko pravice do šestega nastopajočega domača ekipa ne bo izkoristila. Razlog je preprost in na svoj način kaže tudi na zelo skromno zaledje: trenersko vodstvo namreč nima razpoložljivega smučarja, ki bi bil na svetovni FIS-lestvici uvrščen med najboljših 350. Klemen Kosi in Miha Hrobat, ki izpolnjujeta te kriterije, bosta konec tedna raje izkoristila za nastop na tekmah evropskega pokala.

S šesterico pa se bo domača vrsta predstavila vsaj v slalomu. Poleg že omenjenih štirih bosta priložnost na tekmi svetovnega pokala prvič v karieri dobila 20-letna Žan Špilar  in Matevž Rupnik, mladeniča, ki do zdaj nase nista opozorila niti še na tekmah evropskega pokala.

Slovenska ponudba na pokalu Vitranc

Veleslalom (sobota, 9.30/12.30): Žan Kranjec, Štefan Hadalin, Žan Grošelj, Aljaž Dvornik in Martin Čater.
Slalom (nedelja 9.30/12.30): Štefan Hadalin, Žan Kranjec, Žan Grošel, Aljaž Dvornik, Matevž Rupnik in Žan Špilar.
Ne spreglejte