Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
15. 3. 2008,
15.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sobota, 15. 3. 2008, 15.54

8 let

Predzadnje dejanje Ivanu Čerezovu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Rus Ivan Čerezov je zmagovalec predzadnje biatlonske preizkušnje za svetovni pokal v tej sezoni, potem ko je dobil današnjo zasledovalno tekmo na 12,5 km v Oslu. Bauer 49.

Za Ivana Čerezova je to druga zmaga v sezoni, ki si jo je priboril predvsem na račun le dveh zgrešenih strelov (1,0,1,0) in četrte izhodiščne pozicije. Drugouvrščeni Avstrijec Friedrich Pinter je napredoval še za eno mesto glede na dosežek v šprintu (1,0,1,1), Norvežan Emil Hegle Svendsen pa je bil tokrat nenatančen na strelišču (2,3,0,0) in je končal tekmo na tretjem mestu.

Precej nenatančnih strelov je danes izstrelil tudi edini slovenski predstavnik Klemen Bauer. Začel je kot enaindvajseti, vendar je že po prvih dveh obiskih strelišča pustil nepobeljene štiri tarče, v stoje pa je skupaj zgrešil še pet tarč (2,2,4,1), kar ga je pomaknilo daleč zadaj. Tekmo je končal na 49. mestu.

"Zavedal sem se, da bo potrebno delati na dolgi rok"

"Že dolgo nisem bil tako razočaran. Kadar si postavim visoke cilje in imam za to tudi realne možnosti, čutim prevelik pritisk. Ko zgrešim že v leže, potem mi tudi stoje nikakor ne gre in tekaški tempo pade. Na začetku sem morda začel prehitro streljati in takrat sem tudi bolj nedosleden. Iz takšnih situacij se bo treba še veliko naučiti, da bi lahko podzavestno odpravil te pomanjkljivosti," je po tekmi povedal Klemen Bauer.

Za slovenske biatlonce je bil to tudi zadnji nastop v letošnji sezoni, kajti na jutrišnji moški tekmi s skupinskim štartom ne bo videti slovenske trobojnice.

Sklepno misel je po zadnji postaji svetovnega pokala dal moški trener Uroš Velepec: "Škoda za današnji nastop, ki bi bil lahko bistveno boljši. Veliko Klemnovih konkurentov je prav tako zgrešilo veliko tarč in z večjo strelsko natančnostjo bi bil lahko spet blizu najboljših. V streljanju vse preveč niha, da bi bil konstanten vrhunski tekmovalec. To bomo morali odpraviti, sicer bomo lahko le čakali na srečne razplete, ki bodo prišli vsake toliko časa. Da zna streljati, je že dokazal, sedaj bo moral s tem opraviti tudi v glavi. Preko sezone je nabral zadosti točk, da smo kljub odsotnosti Mariča uspeli spet priti do kvote štirih tekmovalcev za naslednje leto. V moškem delu ekipe je prevzel vodilno vlogo, za katero mislim, da jo je kljub nekaterim slabšim tekmam odigral dobro. Pri ostalih tekmovalcih bo potrebno še malo potrpeti. Peter Dokl je letos pokazal želen napredek in z intenziviranjem treninga bo postal tudi tekaško bolj konkurenčen. Z Vasjo Rupnikom, ki je tekaško med najboljšimi dvajsetimi, pa bo treba spomladi pristopiti k izboljšanju streljanja. Tako namreč ne bo mogel prikazati vsega svojega potenciala. Za Gregorja Brvarja vemo, da je sposoben tako ustreliti kot tudi dobro teči, manjka mu le nekoliko več občutka in fizične okrepitve. Že ob prevzemu svoje naloge sem se zavedal, da bo treba delati na dolgi rok in tega ne gre prehitevati. Rehabilitacija Janeza Mariča je uspešna in po zagotovilih zdravnika bo lahko normalno treniral že z novim sezonskim ciklusom. Z njegovo prisotnostjo v ekipi bo večja tudi notranja konkurenca in lahko si obetamo tudi boljših rezultatov."

Ne spreglejte