SiolNET. Sportal Zimski športi
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Podkoren v zimski preobleki pripravljen na svetovni pokal

1

termometer

Novozapadli sneg je v Kranjski Gori sicer poskrbel za zimsko kuliso, organizatorjem tekem svetovnega pokala pa je nakopal veliko dodatnega dela.

Še v nedeljo se je v Kranjski Gori živo srebro povzpelo na neverjetnih 18 stopinj, manj kot 48 ur zatem pa je bila podkorenska proga deležna zajetne snežne pošiljke. Novozapadli sneg, v zgornjem delu proge ga je zapadlo okrog 45 centimetrov, v spodnje pa dobrih 10 cm manj, organizatorjev seveda ni pretirano navdušil, saj je dodobra omehčal podlago. A zaradi napovedanih nizkih temperatur prireditelji pokala Vitranc niso v skrbeh.

"Novozapadli sneg nam je 'nakopal' predvsem obilico dodatnega dela. Deloma smo ga odstranili s proge, deloma pa steptali. Verjamem, da bomo progo ustrezno pripravili, pri čemer pa računamo tudi na ugodne vremenske razmere. Napoved je ugodna, zato smo optimisti," pravi generalni sekretar organizacijskega komiteja Srečko Medven. "Ekipa Janeza Šmitka, ki dela na progi, je izjemno izkušena in usklajena. Janez se bo vsekakor znal odločiti za najprimernejše poteze," dodaja Medven, ki računa, da bodo lahko veleslalomsko progo že v petek preizkusili tudi tekmovalci.

Polne roke dela pa imajo te dni tudi delavci v ciljnem izteku podkorenske proge in ostalo osebje v bližnji Kranjski Gori. "Delo poteka nemoteno in skladno z načrti. Ciljni prostor že dobiva svojo podobo, ki bo letos zaradi nove tribune nekaj posebnega. Tudi na prihod ekip, številnih gostov in novinarjev smo pripravljeni," pravi Medven.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin