Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
5. 3. 2011,
12.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sobota, 5. 3. 2011, 12.10

8 let

Pfeiffer svetovni prvak v šprintu, Bauer 15.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nemec Arnd Pfeiffer je novi biatlonski svetovni prvak v šprintu. Klemen Bauer je bil na petnajstem mestu.

Bauer se je solidno znašel v vetrovnih razmerah na strelišču in pustil nepokriti dve tarči (1,1), kar je zadoščalo za uvrstitev med najboljšo petnajsterico, kar je njegov drugi najboljši šprinterski dosežek na svetovnih prvenstvih.

"Današnji nastop lahko ocenim s solidno, čeprav sem z njim zadovoljen kljub dvema napakama, ki sta bili morda tudi plod vremenskih razmer na strelišču. Moram priznati, da sem imel veliko srečo na progi, saj sem drugi in tretji krog lovil pred seboj dva zelo konkurenčna tekmovalca, v zadnjem krogu celo zmagovalca Nemca Pfeifferja. Sledil sem mu in s tem povečal tudi tempo svojega teka. Lahko rečem, da sem danes iztisnil iz sebe 120 odstotkov in ne le 100. Brez zelo kakovostno pripravljenih smuči bi težko dosegel tak rezultat, zato zahvala in pohvala naši ekipi, ki skrbi za njih. Dosegel sem solidno uvrstitev, ki obenem pomeni tudi dobro izhodišče za zasledovanje. Z doseženimi mesti s teh tekem pa upam, da bom z zadostnim številom točk uvrščen tudi v tekmo s skupinskim štartom," je po tekmi povedal Bauer.

Marič se mora pogovoriti s trenerjem Kosom

Janezu Mariču se je za las izmuznila uvrstitev med štirideseterico. Brezhibne strelske predstave s tekme mešanih štafet ni uspel prenesti na dve streljanji, kjer so mu ostale nepobeljene tri tarče (2,1) in je dosegel 41. mesto. Z doseženim rezultatom ni bil zadovoljen: "Res ne morem biti zadovoljen z današnjo tekmo, saj sem leže zgrešil dve tarči. Nekako mi ni uspelo podreti vseh petih tarč. Malo je resda pihalo, vendar so imeli neugodne razmere tudi drugi tekmovalci. Mislim, da bova morala s trenerjem Kosom še predebatirati, kaj je šlo narobe. Stoje je še kar šlo nekako, vendar so skupaj tri zgrešene tarče preveč za šprint. Veseli me vsaj dejstvo, da sem tekel spodobno tudi zaradi odličnih smuči." Podobno kot Mariču tudi Vasji Rupniku ne uspelo zadeti treh tarč. Naboji so zgrešili eno leže in dve v položaju stoje. S 56. mestom se je uvrstil vsaj na nedeljsko zasledovanje, kar pa se ni izšlo Petru Doklu. Štiri napake na strelišču (1,3) so ga potisnile na 101. mesto v cilju.

Velepec: Delno zadovoljni

Komentar slovenskih uvrstitev je podal glavni trener Uroš Velepec: "Z našimi nastopi moramo biti vsaj delno zadovoljni. Klemnu je kljub povprečnemu streljanju uspel s petnajstim mestom odličen rezultat, kar gre predvsem na račun dobrega teka. Marič je imel težave leže in tudi nekaj smole z vetrom. Že z eno zgrešeno tarčo manj bi bil lahko uvrščen precej višje, celo okrog 25. mesta, ki ga realno pričakuje in za kar je sposoben, če strelja povprečno. Tudi za Rupnika smo zadovoljni, čeprav stoje ni zdržal, četudi je imel dobro pozicijo po ležečem streljanju. Tudi uvrstitev v zasledovalno tekmo na svetovnem prvenstvu, kjer nastopi skorajda 130 tekmovalcev, je posebna čast in upam, da jo bo jutri dobro unovčil. Kar pa se tiče Dokla, bi moral ustreliti dve ničli, da bi se lahko uvrstil v zasledovanje. S takšnim strelskim dosežkom, kot ga je prikazal, pa žal nima nobenih možnosti."

Zmagovalcu Peifferju (0,1) sta se na zmagovalnem odru pridružila še Francoz Martin Fourcade (2,0) na drugem in nosilec rumene majice, Norvežan Tarjei Boe (1,0) na tretjem mestu.

Ne spreglejte