Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
11. 3. 2016,
19.24

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Ingvild Flugstad Oestberg

Petek, 11. 3. 2016, 19.24

5 let, 1 mesec

Oestbergovi zmaga na predzadnji tekmi, Čebaškova 23.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Norveška smučarska tekačica Ingvild Flugstad Oestberg (23:20,1) je zmagovalka tekme svetovnega pokala v kanadskem Canmoru.

Drugo mesto na 10 kilometrov v prosti tehniki je osvojila njena rojakinja Heidi Weng (+23,0), tretja je bila Finka Krista Parmakoski (24,5). Slovenka Alenka Čebašek je osvojila 23. mesto (1:39,7), Vesna Fabjan pa 32. (2:05,3).

Tudi predzadnja tekma sezone v čudoviti sončni kulisi prog v Canmoru je postregla z zmagoslavjem Norveške, ki jo je na tretjem mestu vsaj malo prekinila Finska. Na čvrsti progi kljub šestim stopinjam Celzija se je med 53 nastopajočimi najboljše znašla Flugstadova, ki ji gre na distanci vse bolje in bolje. Po vrsti je dohitevala tekmice, ki so startale pred njo in imela na koncu veliko prednost pred zasledovalkami.

Dobro sta nastopili obe Slovenki, ki sta startali, saj tretja v slovenski ekipi na današnji tekmi Nika Razinger ni nastopila. Boljša od obeh nastopajočih je bila Čebaškova, ki je z 22. mestom vknjižila nove točke svetovnega pokala. Fabjanova je mesto med trideseterico zgrešila le za 3,4 sekunde.

"To je res neverjetno, včasih so bile moje najslabše tekme s posamičnim startom na distanci. Danes sem želela začeti počasi in nisem imela občutka, da sem hitra. Potem sem videla pred sabo Astrid (Jacobsen) in sem vedela, da sem hitra, da sem nadoknadila skoraj 20 sekund. Ne zmagujem na sprintih, ampak tu na 10 kilometrov sem bila res dobra," je po zmagi dejala današnja zmagovalka.

V soboto čaka vse nastopajoče še zadnja tekma v sezoni, na sporedu bo zasledovalna tekma na 10 kilometrov klasično. "Jutri se res veselim zasledovalne tekme. Sem blizu vodilnim, morda se bom lahko borila za tretje ali četrto mesto. Zanimivo bo videti, kdo bo najhitrejši, res se veselim zadnje tekme v sezoni," je po že peti zmagi v svetovnem pokalu povedala 25-letna Flugstadova. To so bile zanjo že 32. stopničke v karieri.

Sobotno zadnjo tekmo bo prva začela vodilna na kanadski turneji Norvežanka Heidi Weng, ki bo imela pred zmagovalko skupnega seštevka rojakinjo Therese Johaug 30 sekund prednosti.

Ne spreglejte