SiolNET. Sportal Zimski športi
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Od fašistov in partizanov do spravljivejših tonov

1

termometer

Svoj pogled na hotelski incident je preko odvetnika vendarle podal tudi Andrea Massi, strasti pa so se 24 ur po neljubem dogodku vendarle nekoliko umirile.

Namesto da bi se dan pred zadnjo žensko preizkušnjo svetovnega prvenstva v Schladmingu Tina Maze v miru pripravljala na lov na četrto kolajno, v zraku pa bi prevladovalo pozitivno vznemirjenje, se je v petek, vsaj kar se slovenskega tabora tiče, bolj ali manj vse vrtelo le okrog nepotrebnega in neodgovornega hotelskega incidenta, v katerega sta bila vključena Andrea Massi in Mitja Kunc. Duh je iz stekleničke ušel že v četrtek, vest o grobih žalitvah in celo o fizičnem obračunu pa se je nato kot podirajoče se domine širila po slovenskih medijih in posledično nezadržno zajadrala v širšo javnost.

Kunc je svojo plat zgodbe pojasnil že po prvem teku moškega veleslaloma, kmalu se je v imenu Smučarske zveze Slovenije oglasil predsednik Primož Ulaga, kot vodja alpske panoge je svoj pogled razkril Vlado Makuc, svoje vtise pa je prek zapisov na svojem profilu spletnega omrežja Twitter delila še Tina Maze. Andrea Massi se je vsaj za javnost zavil v molk, njegov odvetnik Damijan Terpin pa je obljubil uradno sporočilo za javnost. Medtem ko ga je pripravljal, je bilo v slovenskem hotelu bojda znova kar živahno, naposled pa naj bi živčno vojno prekinila kar Mazejeva, ki je s ponujeno roko direktorico SZS Barbaro Kürner-Čad in Makuca prosila za umiritev strasti in pripravo na slalomsko preizkušnjo.

''Massijev ponos ob slovenski himni''

V uradnem sporočilu, ki ga je za ''team to aMaze'' podpisal odvetnik Trpin, so sprva orisani dogodki s smučišča, ki so z izjemo dodatnih komentarjev podobni ''Kunčevi resnici''. Do razhajanj pa prihaja pri obravnavanju hotelskega dela spora. ''Namesto, da bi direktor alpskih disciplin Vlado Makuc počakal ustrezen trenutek miru in sam opravil nalogo, ki mu po funkciji pripada, je k Massiju ob neprimernem času 'poslal' Kunca, ki pa je na Massijeve utemeljene očitke začel osorno odgovarjati, ker Tinin trener – upravičeno - njegovega neresnega opravičevanja ni sprejel. Kunc je torej Massija poslal nekam in ga začel provocirati, naj pride ven. Tako je prišlo tudi do prerivanja in neprimernih besed. S tem v zvezi pa je potrebno poudariti, da je bila Massijeva besedna reakcija čisto pričakovana, saj ga še sedaj nekateri zmerjajo z 'italijanskim fašistom', čeprav vsakokrat ponosno prisostvuje predvajanju slovenske himne ob zmagah njegove varovanke Tine Maze,'' je med drugim zapisano v uradnem sporočilu.

''Ugotavljamo, da se žal v Sloveniji ne uspemo znebiti starih navad, da se najraje razpihujejo incidenti, namesto da bi takšen nepomemben dogodek šel v pozabo, če ne drugega pa tudi zato, ker o neverjetni lahkomiselnosti Mitje Kunca nihče od Tinine ekipe ni doslej niti spregovoril, namesto da bi predvsem sprevideli veličino zgodovinskih rezultatov, ki jih dosega Tina Maze in njena ekipa in ki jih vsa svetovna smučarska srenja, zbrana v Schladmingu, spoštljivo priznava in hvali,'' je še zapisal odvetnik najuspešnejše ekipe svetovnega pokala.

Sprava za kolajno?

Če sledimo kronološkemu toku, ki se je odvil v dobrih 24 urah, naposled pridemo do že omenjenega srečanja med Mazejevo in direktorico. Po slednjem so, v želji po zaščiti imena v očeh javnosti in pokroviteljev, iz SZS sporočili: ''Tako Tina Maze, kot vodstvo SZS na čelu z Barbaro Kürner Čad se po popoldanskem pogovoru v reprezentančnem hotelu strinjata, da se je potrebno osredotočiti na zmago na jutrišnjem slalomu in na zgodovinski uspeh naše najboljše smučarke vseh časov. Zavedamo se, da smo priča uspehu, ki je v ponos vsem nam in prav je, da v teh časih pozitivne zgodbe ostanejo pozitivne.''

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin