Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 1. 2021,
13.38

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17

Natisni članek

Ponedeljek, 4. 1. 2021, 13.38

3 leta, 3 mesece

Oberhof brez Bauerja in Einfaltove, ki je pozitivna na koronavirus

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17
Lea Einfalt | Lea Einfalt bo zaradi koronavirusa izpustila naslednje prizorišče. | Foto Urban Urbanc/Sportida

Lea Einfalt bo zaradi koronavirusa izpustila naslednje prizorišče.

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Biatlonce nadaljevanje sezone čaka v petek v nemškem Oberhofu. Tam zaradi bolezni ne bo Klemna Bauerja in Lee Einfalt, sicer pa je ekipa tudi med prazniki vadila na Pokljuki in prvič v sezoni testirala proge za svetovno prvenstvo, ki bo na Rudnem polju med 9. in 21. februarjem letos.

"Veliko odmora ni bilo. Po Hochfilznu smo do 23. decembra trenirali na Pokljuki, bili dva dni prosti, se nato do 30. decembra vrnili na trening, spet imeli prosta dva dni, nato pa opravili zadnje priprave tukaj na Rudnem polju," je o delu ekipe med prazniki povedal trener Uroš Velepec.

"Nekateri najboljši so tudi malo počivali, predvsem mlajši, pa tudi vsi tisti, ki v svetovnem pokalu nastopajo nekaj manj in so nastopili tudi na tekmah za državno prvenstvo," je še dodal dolgoletni trener slovenskih biatloncev.

Ob tem se ni pozabil zahvaliti prizadevnim pokljuškim delavcem, da so v težkih vremenskih razmerah sploh pripravili proge. "Snega je na Pokljuki vsaj kakšna dva metra. Neprestano sneži, a res so vložili izreden napor in nam vsak dan pripravili proge in strelišče za vadbo. Res je, da so bile proge na novozapadlem snegu malce mehke in nekaj počasnejše, a prišla bo tudi kakšna taka tekma."

Končno so slovenski biatlonci lahko trenirali tudi na celotnem poligonu, torej tudi na novih progah, ki bodo gostile svetovno prvenstvo. "To je velika prednost. Resda smo tukaj trenirali šele v zadnjem tednu, a tukaj bomo opravili tudi sklepne priprave za prvenstvo in z novostmi se bomo lahko dobro seznanili," je še dejal Velepec.

S simptomi gripe je obležal Klemen Bauer, Lea Einfalt se je okužila z novim koronavirusom

Klemen Bauer ima simptome gripe in bo ostal doma. | Foto: Prezlc Photography Klemen Bauer ima simptome gripe in bo ostal doma. Foto: Prezlc Photography Prav svetovno prvenstvo bo tudi glavni cilj slovenske ekipe. "To bo letos tekma vseh tekem. Prav zato naslednja tedna v Oberhofu še ne bosta tako pomembna. Formo si želimo stopnjevati do Anterselve, nato pa jo dvigniti na zadnjih pripravah na SP."

V Nemčiji bo ekipa oslabljena. S simptomi gripe je obležal Klemen Bauer, Lea Einfalt se je okužila z novim koronavirusom. "Klemen je bil na dveh testiranjih, obakrat je bil negativen in upamo, da ne gre za covid-19. Če bo vse v redu, se nam bo v Nemčiji pridružil čez teden dni, ko ga potrebujemo tudi za štafeto, vsaj kot možno rezervo. Okužena pa je Einfaltova. Upamo, da se ni okužila še katera od tekmovalk. Več ali manj so fizično ločene, morda so izjema obroki in res upamo, da virus ni šel naprej."

Velepec se je ozrl tudi na opravljeno v sezoni. "Jakov Fak je začel izjemno in je tam nekje, kjer si želi biti. Je tudi zelo ambiciozen na treningu in upam le, da je tudi dovolj počival. Ostali fantje so se uvrstili med dobitnike točk in nekako izpolnili zastavljene cilje. Želje pa so seveda vedno še višje in večje. A zdaj se z mislimi počasi že usmerjamo proti svetovnemu prvenstvu, kjer si želimo pokazati največ v sezoni."

Slovenska ekipa bo v Oberhof odpotovala v sredo. V petek biatlonce in biatlonke čaka sprinterska tekma, v soboto zasledovanje in v nedeljo nastopi mešanih parov in mešanih štafet.

Ne spreglejte