Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
25. 5. 2009,
8.48

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Ponedeljek, 25. 5. 2009, 8.48

8 let, 5 mesecev

Na moskovskem spektaklu tudi dekleta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Ruska prestolnica bo tudi v novi smučarski sezoni gostila ekshibicijsko preizkušnjo, na kateri se namesto točk podeljujejo visoke denarne nagrade. V paralelnem slalomu letos tudi dekleta.

Premiera, na kateri sta ob najboljših slalomistih sveta, med katerimi je bil tudi Bernard Vajdič, še najboljša domačina, je bila tako uspešna, da bodo Moskovčani v olimpijski sezoni poskrbeli za nadgradnjo. Na paralelnem slalomu, ki poteka na umetno zasneženi konstrukciji v središču mesta, bodo poleg moških letos nastopila tudi dekleta. Rusi tudi za letos obljubljajo bogate denarne nagrade, le termin bo tokrat nekoliko drugačen. Ruski spektakel bo to pot na sporedu 21. novembra, torej po preizkušnjah v Leviju in pred severnoameriško turnejo.

Ekshibicijo podpira tudi Mednarodna smučarska zveza, ki je na nedavni koledarski konferenci v Duborvniku moskovski preizkušnji namenila mesto v koledarju, čeprav se bodo smučarji še vedno borili "le" za denarne nagrade in ne za točke svetovnega pokala. Sicer pa sta po omenjeni konferenci v Dalmaciji tudi dokončno znana oba koledarja za sezono 2009/10. Sezona se bo znova začela v Söldnu (24. in 25. oktober), Sloveniji pa je tokrat pripadel januarski termin. Mariborska Zlata lisica bo na sporedu 16. in 17. januarja, dva tedna zatem pa bo zadnji tekmi pred olimpijskimi igrami gostila še Kranjska Gora.

Ne spreglejte