Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Četrtek,
15. 1. 2009,
12.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 15. 1. 2009, 12.22

8 let

Na Kobli še zadnji preizkus pred svetovnim prvenstvom

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Kobla nad Bohinjsko Bistrico bo ob koncu tedna gostila štiri tekme svetovnega pokala v telemark smučanju, ki bodo hkrati tudi zadnji preizkus pred svetovnim prvenstvom.

Prihodnjo sredo se bo v Kreischbergu začelo svetovno prvenstvo v telemark smučarju, zadnji preizkus pred vrhuncem sezone pa čaka smučarje in smučarke na Kobli (v soboto šprint in nedeljo veleslalom). Smučišče nad Bohinjsko Bistrico bo že tretjič gostilo tekme svetovnega pokala, pred tem pa je karavana telemark smučarjev pri nas gostovala že v Kranjski Gori in na Mariborskem Pohorju. ''Če smo imeli lani premalo snega, pa ga je letos morda celo preveč. Veseli pa, da so mnogi v bohinjski občini te tekme vzeli za svoje. Ne gre le za športni dohodek, temveč tudi za lepo priložnost za promocijo kraja in občine,'' pravi generalni sekretar OK Jure Sodja, ki je prve ekipe v Bohinjski Bistrici pozdravil že v sredo. Skupaj v Bohinju pričakujejo 102 smučarja in petnajstih držav.

Domačih tekem pa se veselijo tudi v slovenskem taboru, v katerem praktično ob nobenih priložnosti ne pozabijo izpostaviti precejšnje zapostavljenosti telemark družine. ''Letos smo marsikaj spremenili in na novo zasnovali ekipo ter proces dela. Pohvalimo se lahko z zelo zdravim jedrom in pravim ekipnim duhom. Poleg Davida Primožiča, ki ima z naskokom največ izkušenj, se je zbrala zanimiva ekipa, ki veliko obeta. Vsekakor lahko pričakujemo tudi rezultatski napredek, morda že letos ali pa v prihodnji sezoni,'' pravi direktor reprezentanc Urban Simčič, sicer tudi nekdanji tekmovalec. Na domačih tekmah direktor največ pričakuje od Luke Pintarja, Tineta Kolenca in Jana Lavtarja.

Precejšnja uganka pred domačo preizkušnjo pa je najboljši slovenski telemark smučar vseh časov David Primožič. "Gams" je namreč zavoljo poškodbe izpustil uvodni del sezone, zato je pred preizkušnjo na Kobli dokaj negotov. ''Priznam, da že dolgo nisem bil tako živčen kot letos. Poškodbo sem sicer delno saniral, čeprav še vedno čutim bolečine. Toda doslej nisem imel nikakršne primerjave. Menim pa, da je lahko živčnost pozitivna, saj sem pod pritiskom najboljši,'' pravi Primožič, ki je z reprezentančnimi sotekmovalci opravil zajeten trening na Kobli. ''Za nami je deset odličnih treningov. Še celo prvega januarja smo bili na snegu. Na roko so nam šli tudi tamkajšnji smučarski delavci. Menim, da smo vsi dobro pripravljeni. Če bomo na tekmi ponovili vožnje s treningov, bomo vsekakor med najboljšimi reprezentancami. Veliko bo sicer odvisno tudi od snežne podlage. Če bodo organizatorji odstranili novozapadli sneg in bo proga trda, bomo vsekakor zelo nevarni. Če pa bo proga mehka, se obeta loterija,'' je še dodal Primožič.

Ne spreglejte