SiolNET. Sportal Zimski športi
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Mlada slovenska reprezentanca se vrača s Slovaške

1

termometer

Mlada slovenska ekipa je zaključila tekmovalne nastope na Odprtem evropskem prvenstvu v biatlonu do 26 let v Breznu-Osrbliu. Najboljši rezultat, 12. mesto, je dosegel mlajši član Anže Povirk.

Slovenska ekipa se s Slovaške po tednu dni vrača s solidno rezultatsko bero, v kateri izstopa predvsem omenjen rezultat Povirka. Članica Lili Drčar je na 15-kilometrski posamični preizkušnji dosegla 23. mesto (0,1,0,2), 29. je bila na šprintu (0,3) in 36. na zasledovalni tekmi (0,1,3,2). Simon Kočevar je v moški članski konkurenci osvojil 26. mesto v zasledovanju (0,0,1,1), 30. na šprintu (0,1) in 50. na 20 kilometrov posamično (0,3,2,1). Med mlajšimi člani smo imeli Slovenci dva zastopnika, Anžeta Povirka in Primoža Pančurja. Slednji je bil od dve leti starejšega reprezentančnega kolega za tri mesta boljši le na šprintu, kjer je z zelo dobro strelsko statistiko zasedel 29. mesto (0,1). Izhodišče v zasledovalni tekmi je bolje izkoristil Povirk, ki je ohranil 32. mesto (2,0,3,1), Pančur pa je bil 39. (2,0,1,3). Na 15-kilometrski posamični preizkušnji je zelo dobro streljal Povirk, kar mu je prineslo 12. mesto (0,1,0,1), Pančur pa je bil zaradi šestih zgrešenih tarč 49. (2,1,1,2).

"Zadnja tekma nam je prinesla največji uspeh prvenstva in s to popotnico se vračamo v domovino, predvsem pa je to dobra napoved za prihajajoče mladinsko svetovno prvenstvo. Za oba najmlajša je bilo pomembno, da na tem tekmovanju pridobita izkušnje in se dokažeta tako strelsko kot tekaško. Na prizorišču so nas danes spremljale temperature do -20 stopinj Celzija, zato je bila dobra strelska predstava še toliko bolj pomembna. Anže je izkoristil te pogoje na strelišču in uspel mu je nastop, kot smo si ga želeli. 12. mesto je dobra spodbuda za celo ekipo, saj se materialno sicer težko primerjamo s trenutno največjimi biatlonskimi nacijami," je podal oceno prvenstva vodja odprave Boštjan Lekan.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin