Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
14. 1. 2009,
13.13

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Sreda, 14. 1. 2009, 13.13

8 let, 5 mesecev

Mazejeva zaman čakala na štart

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Organizatorji tekem svetovnega pokala v alpskem smučanju v Zauchneseeju so bili zaradi slabega vremena prisiljeni odpovedati prvi trening pred smukom in superkombinacijo ob koncu tedna.

Megla in sneženje na Solnograškem sta že v prvi fazi prekrižala načrte organizatorjem tekem ženskega dela svetovnega pokala v Zauchenseeju in Altenmarktu. Prvi uradni trening na 2755 metrov dolgi progi so sprva prestavili, nato pa dokončno odpovedali. Avstrijci vseeno niso pretirano zaskrbljeni, saj sta na urniku pred sobotno superkombinacijo in nedeljskim smukom še dva uradna treninga, za nameček pa je ugodna tudi vremenska napoved.

Slovenske barve bosta na omenjenih dveh tekmah branili le mariborska junakinja Tina Maze in Petra Robnik, medtem ko pa se je preostali del reprezentance po Zlati lisici preselil na trening v Kranjsko Goro.

''Veselim se novih preizkušenj v Altenmarktu. Na zadnjem treningu hitrih disciplin v Trbižu sem bila hitra, poleg tega pa je po dobrih rezultatih večja tudi samozavest,'' pred tekmama v Zauchenseeju, kjer je pred dobrimi štirimi leti že stala celo na zmagovalnem odru, dejala Mazeja. Optimizma po Tinini sedmi zmagi v karieri in pred nadaljevanjem ključnega dela sezone ne skrivajo niti v njenem taboru. ''Prepričan sem, da lahko Tina postreže z dobrim rezultatom tudi ob tem koncu tedna,'' pravi trener in serviser trenutno najboljše slovenske smučarke Andrej Perovšek, ki bo te dni znova sodeloval tudi z reprezentančnim trenerjem za hitri disciplini Marjanom Černigojem.

Ne spreglejte