Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Petek,
25. 10. 2013,
16.24

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Andrea Massi Tina Maze Zmago Sagadin

Petek, 25. 10. 2013, 16.24

7 let, 12 mesecev

Massi kot Sagadin: zavrnil bi tudi papeža

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Če bi prva dama smučarskega svetovnega pokala Tina Maze ugodila vsaki prošnji za novinarski pogovor, bi najbrž lahko opustila treninge in se odpovedala počitku.

"Kje ste našli motivacijo za trening po tako dobri sezoni? Joj, na to vprašanje sem v zadnjih dnevih odgovorila že tolikokrat, da sem se začela že sama spraševati, katere besede naj uporabim, da ne bom v odgovorih tako monotona," o novinarski (ne)izvirnosti v Söldnu razmišlja Tina Maze, ena od osrednjih tarč sedme sile pred sobotnim veleslalomom za dekleta, s katerim se bo začela nova sezona. Prav sanjska sezona 2012/13, ki jo je Tina kronala z zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala, je dodobra povečala medijsko zanimanje za 30-letno koroško šampionko, za katero je sicer dolgo veljalo, da zelo nerada javno nastopa.

Andrea Massi, vodja ekipe Team to aMaze, je v zadnjih letih prevzel tudi vlogo medijskega filtra. Letos je moral biti na tej ravni še toliko bolj dejaven, tako pred slovensko kot tudi mednarodno novinarsko druščino. Čeprav se zaveda pomembnosti javnega nastopa, ki zadovoljstvo prinaša tudi v sponzorske vrste in tako posledično polni proračun ekipe, pa vztraja, da tovrstne aktivnosti ne smejo omajati športnega dela. "Letos je bilo prošenj za pogovore toliko, da smo jih morali še bolj odločno 'rezati'. V nasprotnem primeru Tina ne bi funkcionirala tako, kot mora. Tekmovalko je treba zaščititi. O tem sem se pogovarjal s Kristianom Ghedino in številnimi nekdanjimi slovenskimi smučarji, ki so izgoreli, ker niso imeli prave osebe, ki bi skrbela za stike z mediji. Vem, da je težko zavrniti novinarja New York Timesa. A ko vodim trening, lahko pride tudi papež Frančišek. Jaz imam takrat trening," pravi Massi.

Za Tino se zanimajo Japonci, Rusi, Kitajci …

Da se je zanimanje za slovensko šampionko občutno povečalo, potrjuje tudi njen uradni zastopnik Ralph Krüger. "Ko smučar osvoji skoraj vse, kar se da, je razumljivo, da se znajde v središču pozornosti. Poleg tega na vrata trka olimpijska sezona, zato se zanimanje zanjo povečuje v številnih država, tudi tistih, ki niso tako tesno vpete v svetovni pokal. Kot primer bi navedel Japonce, Ruse in Kitajce. Jasno, tu so tudi Američani, Kanadčani in Evropejci. Kogar zanima smučanje, ga zanima tudi Tina Maze," pravi Tinin menedžer in dodaja, da prošnje za daljše individualne intervjuje skorajda kot po pravilu zavrača.

"Pomembno je, da je Tina osredotočena na treninge in tekme. Ker pa se zavedamo, da tudi novinarji potrebujejo zgodbe, bomo organizirali več novinarskih konferenc in druženj. Prav Sölden je za Mazejevo zelo zahteven, saj se je pojavila kar na treh uradnih predstavitvah. Nekaj srečanj z novinarji bo tudi med sezono, denimo v Mariboru in Cortini. Upam, da se sedma sila zaveda, da Tina nastopa v vseh disciplinah," dodaja Krüger.

Ne spreglejte