Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
3. 1. 2014,
10.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Martin Schmitt skoki

Petek, 3. 1. 2014, 10.21

8 let

Martin Schmitt se večini smili. Je to konec?

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Po koncu druge tekme novoletne turneje v Garmisch-Partenkirchnu se je nemški skakalni trener Werner Schuster odločil, da Martin Schmitt ne bo nastopil v Innsbrucku in Bischofshofnu. Pomeni to slovo?

Če se Martinu Schmittu nastop v Oberstdorfu ni posrečil, je med dobitnike točk prišel v Garmisch-Partenkirchnu. Zasedel je 27. mesto, kar je bilo premalo, da bi prepričal avstrijskega trenerja na nemški klopi Wernerja Schusterja.

"Edini skakalec iz nacionalnega paketa, ki je skočil nekoliko bolje, je bil ravno Martin Schmitt. V Garmisch-Partenkirchnu je naredil dva dobra skoka, a je bil v Oberstdorfu preveč daleč, čeprav je imel dobro pogoje," je povzel Schmittova nastopa Schuster.

Na koncu se je odločil, da ga v avstrijskem delu novoletne turneje ne bomo več videli, vse manj pa je možnosti, da bi nastopil na olimpijskih igrah v Sočiju, ki se začnejo čez dober mesec dni. Ravno olimpijske igre so bile njegova velika motivacija pred začetkom sezone. "Imam sedem skakalcev z normo za olimpijske igre in zato bi jim rad izrazil zaupanje. Odločitev je povsem športne narave," je razložil Schuster.

Schmitt, ki je v karieri med drugim osvojil štiri zlate medalje na svetovnih prvenstvih in eno zlato na olimpijskih igrah v Salt Lake Cityju, je hitro sprejel odločitev prvega moža stroke: "Lahko rečem le hvala za pošteno igro, ker me je sploh vzel v ekipo za novoletno turnejo."

Kaj zdaj to pomeni za 35-letnega skakalca? Veliko se govori, da bo sklenil bogato športno pot, ki v zadnjih letih ni bila več rožnata. Ima pa Nemec podporo v Nemčiji, kot jo je imel pred leti pri nas Primož Peterka. Ljubitelji skokov so čustveno na njegovi strani. Internetna stran skispringen.com je naredila anketo in 74 odstotkov sodelujočih je menilo, da bi moral nekdanji vrhunski nemški skakalec še dobiti priložnost v nadaljevanju. Nekateri so celo podkrepili svojo utemeljitev: "Pravično bi bilo, da bi Martin Schmitt na pravi način končal kariero."

Ne spreglejte