Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
8. 1. 2016,
22.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

smučanje Ilka Štuhec Ilka Štuhec Vanja Brodnik

Petek, 8. 1. 2016, 22.26

8 let

Lindsey Vonn z dvema izjemnima predstavama že stodevetnajstič na odru za zmagovalce

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Američanka Lindsey Vonn je z dvema izjemnima smukaškima vožnjama v avstrijskem Zauchenseeju potrdila premoč in osvojila prvo mesto. Ilka Štuhec s 13. mestom do drugega izida sezone.

Američanka Lindsey Vonn je po pričakovanjih suvereno opravila tudi z drugo vožnjo šprinterskega smuka v Altenmarktu in se je s 36. smukaško zmago izenačila z rekorderko po številu smukaških zmag, slovito Avstrijko Annemarie Moser-Pröll.

To so že 119 zmagovalne stopničke Vonnove, ki si želi podreti rekord Ingemarja Stenmarka, ki se je na oder za zmagovalce povzpel 155-krat in njena 72. zmaga v svetovnem pokalu, s čimer prepričljivo vodi na večni lestvici najuspešnejših alpskih smučark.

Drugouvrščeno Kanadčanko Lariso Yurkiw je Vonnova prehitela za sekundo, na tretje mesto pa se je po odstopu Tina Weirather iz Liechtensteina, tretje po prvi vožnji, zavihtela Avstrijka Cornelia Huetter.

Druga favoritinja za zmago in vodilna v skupnem seštevku svetovnega pokala, Švicarka Lara Gut (658 točk), je odstopila že v prvi vožnji, a je ubranila prednost pred drugouvrščeno Vonnovo (600), ki za Švicarko zaostaja 58 točk. Zato pa je Vonnova ostala vodilna v posebnem smukaškem seštevku s prednostjo 50 točk pred Hütterjevo.

Na izjemno kratkem smuku, ki so ga zaradi prekratke dolžine (1.600 metrov) prvič po letu 2002 izpeljali v dveh tekih, je nastopilo 57 tekmovalk.

Ilka Štuhec, ki je bila v prvi vožnji 18. (+1,76), je v drugi vožnji napredovala na 13. mesto (+3,16), kar je njen drugi izid sezone.

Vanja Brodnik, druga Slovenka na štartu četrtega smuka v tej sezoni, je bila z zaostankom 3,66 sekunde in 49. mestom prepočasna za nastop v drugi vožnji.

Na tekmi se je huje poškodovala Norvežanka Lotte Smiseth Sejersted, ki so jo s helikopterjem odpeljali v najbližjo bolnišnico, smuk pa so začasno prekinili.

Ne spreglejte