Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 9. 2017,
20.16

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

Anna Veith Lara Gut

Ponedeljek, 4. 9. 2017, 20.16

6 let, 7 mesecev

Lara Gut spet na snegu, Anna Veith oktobra, v Söldnu ju ne bo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
Lara Gut je že naredila nekaj zavojev na snegu. | Foto Reuters

Foto: Reuters

Ena najboljših alpskih smučark Lara Gut dobro okreva po poškodbi. Švicarka, ki si je 10. februarja na ogrevanju za kombinacijski slalom svetovnega pokala težje poškodovala koleno in morala na operacijo, bo naslednji teden odpotovala v Čile, kjer bo po uspešni rehabilitaciji in kondicijskih treningih po sedmih mesecih spet trenirala na snegu.

"Koleno je super, vse gre po načrtih. Naslednji teden bom odpotovala v Valle Nevado, kjer bom začela nabirati kilometre na snegu. V Čilu bom do konca septembra, želim spet pridobiti prave občutke. Bom pa morala biti previdna, upoštevati bom morala dejstvo, da koleno vseeno še ni pripravljeno za največje napore. Prav zaradi tega bom izpustila veleslalom v Söldnu, na tekme pa se vrnila v Severni Ameriki," je prek družabnih omrežij sporočila 26-letna Švicarka, ki si je na domačem svetovnem prvenstvu strgala prednje križne vezi levega kolena in si poškodovala še meniskus.

Prve zavoje na snegu je že naredila:

 

A post shared by Lara Gut (@laragutofficial) on

Tako kot za druge smučarke bodo glavni cilj sezone zimske olimpijske igre v Pjongčangu, ki si jih nikakor ne želi izpustiti, tako kot je morala zaradi poškodbe izpustiti igre leta 2010 v Vancouvru. Zagotovo si v Južni Koreji osvojiti kolajno, za zdaj ima na olimpijskih igrah le bron iz smuka v Sočiju 2014.

Na velikih tekmovanjih je že osvojila nekaj odličij, a zlata predlanska zmagovalka svetovnega pokala še nima. Na posamičnih tekmah svetovnega pokala ima 23 zmag, sedem na smukih, 11 na superveleslalomih, štiri na veleslalomih in eno v kombinaciji.

Do olimpijskih iger pripravljena tudi Veithova?

Vrnitev na sneg obljublja tudi najboljša smučarka sezon 2013/2014 in 2014/2015 Anna Veith. Avstrijka naj bi se vrnila oktobra, a bo zagotovo izpustila prvi del sezone. Tudi ona bi bila rada pripravljena do olimpijskih iger v Južni Koreji.

Veithova se je hudo poškodovala nekaj dni pred začetkom sezone 2015/2016. V lanski sezoni se je vrnila in je nastopila tudi na svetovnem prvenstvu, a je sezono predčasno končala.
 

A post shared by Anna Veith (@anna.veith) on

 

Ne spreglejte