Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Sreda,
8. 1. 2014,
16.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Žan Košir Rok Marguč Rogla

Sreda, 8. 1. 2014, 16.22

8 let

Košir odhaja v Bad Gastein v prestižni majici vodilnega

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski deskar Žan Košir se na tekmi paralelnega slaloma v Avstriji v Bad Gasteinu odpravlja v prestižni majici vodilnega v svetovnem pokalu. Lani je tu dvakrat stopil na zmagovalne stopničke.

Po odpovedi deskarske tekme na Jauerlingu se svetovni pokal v paralelnih disciplinah nadaljuje konec tedna v Bad Gasteinu. Žan Košir je lani na obeh paralelnih slalomih na tem prizorišču stopil na zmagovalne stopničke, enkrat celo na najvišjo. Tudi letos je med favoriti, saj v Avstrijo potuje kot vodilni v svetovnem pokalu.

"Prve dni v letu sem treniral na Rogli, Krvavcu in Voglu. V nedeljo pa sem se odpravil v Italijo, kjer sem se priključil reprezentančnemu kolegu Roku Flandru ter kanadski ekipi. Treniramo tudi paralelno, tako da v neposrednih dvobojih s kakovostnimi tekmeci dobim prave informacije o svojem stanju. Da, zaključni treningi bodo ključni. V četrtek, dan pred prvo tekmo, odpotujem na prizorišče. Nadejam se, da s pravimi občutki," pravi Košir, ki si želi ponoviti lanski uspeh.

"Čeprav letos na podobnem terenu še nisem treniral, sem prepričan, da bom na slovitem 'Buchebnu' lahko priklical občutke, ki so me lani pripeljali na vrh. Gre za najtežji slalom, tako da bo pomembna tudi izbira ustrezne taktike," dodaja.

V petek bo mirno, v nedeljo pridejo njegovi navijači

V Bad Gasteinu bosta potekala dva paralelna slaloma. Prvi bo na sporedu v petek (finale ob 12.45), drugi pa v nedeljo (finale ob 13.00), ko bo na prizorišče že tradicionalno pripotoval poln avtobus Žanovih navijačev.

"Zaradi številnih navijačev mi bo lažje. Več jih bo, večje bodo moje možnosti za uspeh. Prepričan sem, da bodo z glasnim navijanjem tekmecem nagnali strah v kosti," dodaja Tržičan, ki ga veseli dejstvo, da bo v nedeljo ciljna arena znova obarvana precej slovensko.

Košir je na uvodnih tekmah letošnje sezone v Carezzi osvojil peto mesto v slalomu in drugo v veleslalomu in je s 1250 točkami vodilni v svetovnem pokalu. Sledita mu Avstrijec Lukas Mathies (1200 točk) in Francoz Sylvain Dufour (1160). Rok Marguč je s 610 točkami na osmem mestu.

Ne spreglejte