SiolNET. Sportal Zimski športi
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Jelenko in Oranič v boj s snegom

2

termometer

Zadnja preizkušnja nordijskih kombinatorcev na svetovnem prvenstvu bo ekipni šprint, v katerem bosta Slovenijo zastopala Marjan Jelenko in Mitja Oranič. A so težave tekaške smuči.

Ob takšnih temperaturah, ki imajo že spomladanskih prizvok, so slovenski nordijski kombinatorci v podrejenem položaju pred konkurenco, kar smo lahko videli že na drugi posamični tekmi v četrtek. Ampak ne na skakalnici, temveč v teku na smučeh. Vrsto let imajo namreč težave na snegu, ki je bolj južen, saj imajo premalo parov smuči, da bi bili konkurenčni tudi v takšnih razmerah.

Mitja Oranič, ki bo tekmoval v sobotnem ekipnem šprintu skupaj z Marjanom Jelenkom, je poudaril, da je za naše kombinatorce najbolj idealno, če je sneg trd, saj potem smuči ne igrajo tako velik vloge. Jelenko je za jutri dobil nove Fischerjeve smuči, Mitja pa si jih bo posodil za en dan od druge reprezentance. Od tekaških smuči bo zato odvisno, kakšen rezultat bosta sploh dosegla v soboto – skoki bodo na sporedu ob 10. uri, tekaški del (1,5 km) pa nato ob 15. uri.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin