Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Torek,
8. 4. 2014,
14.22

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Janez Slivnik Andrea Massi Tina Maze

Torek, 8. 4. 2014, 14.22

8 let, 1 mesec

Janez Slivnik prevzema slovensko smučarsko stroko

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Uveljavljeni trener Janez Slivnik, ki je nazadnje deloval na Finskem, je prvi kandidat za novega šefa in obenem tudi oblikovalca slovenske smučarske piramide.

Medtem ko si je velik del slovenske smučarske reprezentance zagotovil kakovosten spomladanski trening na – za rekreativce sicer že zaprtem – Krvavcu, pa v dolini pospešeno potekajo priprave na oblikovanje novega štiriletnega programa. Novoizvoljeni predsednik alpskega zbora in odbora Dušan Gorišek se je med drugim že lotil uresničevanja ene od prvih obljub. Uveljavljeni trenerski legionar Janez Slivnik, ki je v Sloveniji pustil pečat kot trener ženske ekipe in predvsem Tine Maze v letih njenega preboja med najboljše veleslalomistke sveta, naj bi se po sedemletni finski avanturi vendarle vrnil v domovino. Njegova zadolžitev pa, kot vse kaže, vendarle ne bo (zgolj) vodenje moške ekipe, kot je bilo sprva mogoče razbrati iz Goriškovih besed, temveč naj bi kot odgovorni trener bdel nad delom vseh reprezentanc.

Stroka strokovnjakom

"Dokler pogodba ni podpisana, lahko govorimo le o kandidatu," ostaja previden predsednik Gorišek in dodaja: "Po vsej verjetnosti pa bo gospod Slivnik postavil celotno trenersko linijo, pri čemer bomo morali seveda upoštevati še sklenjene pogodbe. Strokovno delo moramo prepustiti strokovnjakom, naša naloga pa je, da strokovnjakom omogočimo najboljše pogoje za delo. To delamo po najboljših močeh, čeprav se kot novoizvoljeni predsednik dobro zavedam, da v našem okolju težko izpostaviš strokovnjaka, v katerem bi vsi videli le dobre stvari."

Gorišek štiri dni po izvolitvi za predsednika priznava, da čas nikakor ni njegov zaveznik. Več kot 70-dnevna saga okrog volitev se namreč te dni zelo dobro pozna, saj voda že pošteno teče v grlo. "Pomembno je, da v čim krajšem času pridobim vse relevantne podatke, ki bodo osnova za nadaljnje korake. Obenem pa morajo reprezentance do konca meseca normalno izpeljati program. V tem času bodo postavljene tudi smernice prihodnosti. Sledi dvotedenski odbor, nato pa začetek dela z mislijo na novo zimo," je pojasnil član Smučarskega kluba Radovljica.

Kaj pa Tinina ekipa?

Vseh kart pa v luči priprav na novo sezono še zdaleč ni razkrila niti Slivnikova nekdanja varovanka Tina Maze, ki bo seveda ohranila samostojno ekipo. Ta se je z vodstvom Smučarske zveze Slovenije vsaj v grobem že dogovorila o pravilih igre in finančnem prispevku. Še vedno pa je odprto vprašanje, kdo bo Mazejevi v novi zimi stal ob strani. Tri tedne po koncu sezone je jasno, da v ekipi ostaja serviser Andrea Vianello, odhaja pa fizioterapevtka Nežka Poljanšek.

Če bi se priprave začele jutri, bi zanesljivo ostal tudi Andrea Massi, ki mora ob tem olimpijski prvakinji priskrbeti še enega trenerja. Vodja ekipe odkrito priznava, da do zdaj še ni našel prave poti do izhodnih vrat iz teama to aMaze. "Nimam rezervnega načrta. Če tudi v nadaljnji fazi oblikovanja ne bom našel prave alternative zame, bom ostal," odgovarja Massi, Mazejeva pa dodaja: "Ko bomo imeli ekipo, jo bomo predstavili na novinarski konferenci. Do takrat je nesmiselno špekulirati."

Ne spreglejte