Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
1. 2. 2014,
16.17

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 1. 2. 2014, 16.17

7 let, 12 mesecev

Izjemni slovenski skakalci: Damjan znova na stopničkah

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Tudi po povratku v Evropo slovenski skakalci nadaljujejo z odličnimi predstavami. V Willingenu smo imeli štiri junake med najboljših sedem. Damjan je bil znova na stopničkah, Tepeš ni ubranil vodstva.

Uspešna sezona slovenskih skakalcev je dobila novo poglavje tudi v Willingenu. Jernej Damjan, ki je dobil naziv "Man of the day" (mož dneva), je po zmagi v Saporu tokrat s sedmega mesta poletel (150,5 m) na tretje mesto, Robert Kranjec se je prav tako z izvrstnim poletom v drugi seriji povzpel s šestnajstega na peto mesto, Jurij Tepeš je bil na koncu šesti, po prvi seriji je z daljavo dneva 152 metrov vodil, Peter Prevc pa je bil tokrat sedmi.

Vsi ti rezultati so pokazatelj, da je Slovenija v tem trenutku prva skakalna velesila. Če so na Japonskem manjkali praktično vsi zvezdniki skakalnega sveta, so se v Nemčiji že priključili nekateri favoriti za odličja na olimpijskih igrah – manjkali so še Norvežani in Avstrijec Gregor Schlierenzauer.

Dobrodošlo je tudi, da je trener Goran Janus dobil nekako četrtega člana za ekipno tekmo za olimpijske igre, kar je dober obet pred začetkom največjega zimskega spektakla v tej sezoni. "Bila je ena od malo težjih tekem. Zadovoljen sem in izrekam čestitke fantom, Jerneju še posebej, ker se je uvrstil na stopničke. Vsi ostali so naredili po en super skok in enega z majhnimi napakami. Imeti štiri skakalce med sedem najboljših, je vrhunski rezultat," je bil uspeha slovenskih orlov vesel trener Janus.

Veliki zmagovalec sobotnega dne v Willingenu je bil Poljak Kamil Stoch, ki je znižal zaostanek za vodilnim v skupnem seštevku Petrom Prevcem na 27 točk, a je naš skakalni junak v drugi seriji s skokom dolgim 145,5 metra pokazal, da je še vedno v odlični formi.

Super sobota je odličen obet za super nedeljo, ko bo v Nemčiji druga posamična tekma – lani se je v tem nemškem središču veselila ekipne zmage. Če se bodo četverici priključili v drugi seriji še Jaka Hvala, Tomaž Naglič in Nejc Dežman, se bodo slovenski skakalci na najlepši možen način za krajši čas poslovili od svetovnega pokala, saj bodo misli takoj po nedelji usmerili proti Sočiju.

Ne spreglejte