Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
30. 1. 2009,
16.29

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 30. 1. 2009, 16.29

8 let, 5 mesecev

Izjemna popotnica pred svetovnim prvenstvom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Maruša Ferk si je na zadnjem slalomu pred svetovnim prvenstvom priborila prve stopničke v karieri in hkrati tudi zavidanja vredno popotnico pred SP v Val d'Iseru.

"Res neverjetno," je kmalu po tem, ko je za kar ducat mest popravila svojo najboljšo uvrstitev v karieri vzhičeno dejala Maruša Ferk, ki se je v slalomski generalki pred svetovnim prvenstvom znašla v družbi dveh najboljših smučark svetovnega pokala.

Medtem ko sta si "rutinerki" na odru za zmagovale in veliki prijateljici Lindsey Vonn ter Maria Riesch čestitali za prvo oziroma drugo mesto, je 20-letna gorenjska smučarka delovala nekoliko izgubljeno. Kaj ne bi?! Do slaloma v Garmisch-Partenkirchnu se je vsega devetkrat v karieri prebila do točk svetovnega pokala, njena najboljša uvrstitev pa je bila petnajsto mesto. Slednjega je napadala tudi pred drugim nastopom bavarskega slaloma, potem ko je bila po prvem teku 16. Nato pa ji je uspel izjemen skok. Skok do odra za zmagovalke. "Zelo sem vesela. Sploh si nisem predstavljala, da mi bo uspela takšna vožnja," je skušala strniti misli po četrtem času drugega nastopa.

Ferkova bo po uspehu kariere misli sprva namenila sobotni preizkušnji v superveleslalomu, v kateri bo napadala svoje prve točke v tej disciplini, nato pa se bo kaj kmalu posvetila tudi vrhuncu sezone.

Prav veliko časa za oddih namreč ne bo, saj se bo že v torek dvignil zastor svetovnega prvenstva v Val d'Iseru. Tam bo 20-letna Ferkova bržkone nastopila v vseh disciplinah. "Prepričana sem, da lahko tudi v Val d'Iseru posežem visoko. Če sodim po videnem, lahko zatrdim, da so mi tamkajšnji tereni pisani na kožo. So strmi, razgibani, zato sem prepričana, da se bom dobro znašla," se je proti Franciji ozrla Ferkova, ki ima v svoji vitrini že odličje s svetovnega prvenstva, sicer mladinskega, a sama upa, da bo kombinacijski bron iz Flachaua kmalu dobil tudi "člansko" družbo.





Ne spreglejte