Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Četrtek,
1. 7. 2010,
8.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 1. 7. 2010, 8.08

8 let

Ilka na tekme, ko bo konkurenčna

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Deja vu. Poletje Ilke Štuhec mineva v znamenju rehabilitacije in postopnega vračanja v športne vode. "Z napredkom sem zadovoljna, a vseeno previdna," pravi mlada Mariborčanka.

Tri mesece po novi operaciji kolena v Baslu zaključuje osrednji del rehabilitacije in stopnjuje kondicijske priprave. Vsakdanji delovnik ji ob študijskih obveznostih zapolnjujejo kolo, fitnes … A pot do snega in vijuganja je še zelo dolga, česar se 19-letna smučarka, ki se že vse od leta 2008 bolj kot s smučanjem ubada z zdravstvenimi težavami, nadvse dobro zaveda. "Če med treningom pretiravam, se običajno pojavi bolečina. Boli me predvsem odvzemno mesto, torej narastišče kvadricepsa. Veseli me, da se stanje izboljšujejo. Čeprav stalne težave resda niso prijetne, pa me hrabrijo prav dobre ocene in zadovoljstvo zdravnikov. Računam pa, da bi se lahko na smuči vrnila septembra, a le v primeru, če bo to dopuščalo stanje kolena. Vsekakor pa bom kondicijsko pripravljenost še dolgo v prvem planu," razmišlja Štuhčeva, ki tekmovalne sezone 2010/11 še zdaleč ne misli odpisati, vseeno pa se bo držala načel postopne vrnitve. "Rada bi tekmovala. A vrnila se bom, ko bom konkurenčna. O tem, ali bo to na tekmah FIS ali pa svetovnega pokala, pa je v tem trenutku prehitro razmišljati in karkoli napovedovati," je odločna nekdanja mladinska svetovna prvakinja, ki se je lani zaradi nezaupanja v nestabilen reprezentančni ustroj odločila za samostojno pot, a se je le-ta po zdravniški rdeči luči predčasno končala.

Ilkino ime se je pred novo sezono znašlo na reprezentančnem seznamu, kakšen pa bo njen nadaljnji status, pa zaenkrat še ni povsem jasno. "V ekipi je kar nekaj smučark, ki se vračajo oziroma vračamo po poškodbah. Koncept je sestavljen tako, da bodo trenirale v klubskih okvirih, kar je povsem logično, saj je z bolečinami pač ne moremo priključiti običajnemu delu reprezentance. Kako bo naprej, še ne vem. Na dogovor še čakamo," pravi članica Branika, ki za razliko od Ane Drev (selitev k Elanu) tudi v prihodnje ostaja na Rossignolovih smučeh. "Glede opreme sem zelo hvaležna, da Rossignol še vedno verjame vame," poudarja Ilka, na vprašanje o povsem prenovljeni trenerski vrsti, v kateri bo za ekipo svetovnega pokala skrbela trojica Jože Gazvoda, Jernej Koblar, Gregor Šparovec, pa odgovarja: "Verjamem, da bodo poskušali zastavljeni koncept izpeljati v praksi. Z Jernejem in Gregorjem večjih trenerskih izkušenj nimam, medtem ko smo z Jožetom že malo sodelovali. Vseeno pa sem prepričana, da imajo, glede na to, da so bili imenovani na odgovorne položaje, dober potencial."

Ne spreglejte