Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Torek,
27. 8. 2019,
14.44

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,62

Natisni članek

svetovni pokal Marcel Hirscher Marcel Hirscher

Torek, 27. 8. 2019, 14.44

4 leta, 8 mesecev

V PRIČAKOVANJU 4. 9.

Hirscherjeva kocka je padla

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,62
Marcel Hirscher | V pričakovanju 4. septembra. | Foto Sportida

V pričakovanju 4. septembra.

Foto: Sportida

Marcel Hirscher je svojo prvo in zadnjo uvrstitev na stopničke za zmagovalce svetovnega pokala dosegel v Kranjski Gori. Vmes je minilo 11 let. Se bo marca 2020 vrnil na pokal Vitranc? Najboljši alpski smučar zadnjega desetletja bo težko pričakovano odločitev o svoji smučarski prihodnosti naznanil 4. septembra. 

Nemalo spletnega prahu je pred dnevi s šaljivim dovtipom ob objavi posnetka svoje veleslalomske vožnje med novozelandskimi pripravami na omrežju Instagram dvignil nekdanji veleslalomski kralj Ted Ligety. "Povedal bi, kaj počnem, a potem bi Marcel Hirscher želel preklicati upokojitev," je zapisal Američan in (ne)hote sprožil ugibanja o tem, ali ve kaj več o odločitvi Marcela Hirscherja, ki si je, tako kot v preteklih dveh sezonah, vzel nekaj mesecev za razmislek o morebitnem slovesu oziroma nadaljevanju kariere.

Kocka je padla. Trenutek resnice: 4. september

Spomnimo, Hirscher je po večtedenskem molku sklical novinarsko konferenco, na kateri naj bi 6. avgusta spregovoril o prihodnosti, a je druženje s sedmo silo zgolj nekaj dni pred tem odpovedal. "Verjetno si predstavljate, da odločitev o prihodnosti ni lahka. Naj tekmujem še eno sezono? Nisem se še odločil," je tedaj obrazložil 30-letni Avstrijec. Zdaj se je, kot vse kaže, odločil. Vsaj tako trdi predsednik avstrijske smučarske zveze Peter Schröcksnadel. O tem, na katero stran se je nagnila tehtnica, ni želel govoriti, zatrdil pa je, da bo Hirscher javno spregovoril prihodnjo sredo, torej 4. septembra.

Še dovolj goriva? | Foto: Reuters Še dovolj goriva? Foto: Reuters

Je v vitrini dovolj prostora za deveti globus?

Avstrijski zvezdnik bo torej karte razkril vsega 53 dni pred otvoritveno tekmo sezone v Söldnu. Ključno vprašanje, s katerim se je poigraval, pa je bilo, ali v sebi še premore dovolj motivacije in tekmovalnega adrenalina za spopadanje z najvišjimi cilji. Do zdaj jih je zelo uspešno napadal. Navsezadnje gre za edinega Zemljana, ki je osvojil kar osem velikih kristalnih globusov. Mimogrede, vse v nizu. Ob tem se lahko pohvali s kar 67 zmagami svetovnega pokala, petimi naslovi svetovnega prvaka in dvema zlatima olimpijskima kolajnama.

Ali bo Marcel Hirscher vztrajal v belem cirkusu?

  • Da
    70,26 %
    560 glasov
  • Ne
    29,74 %
    237 glasov
Oddanih 797 glasov

Zvezdniški razred upokojencev 2019

Ob čakanju na Hirscherjevo odločitev osvežimo spomin na smučarje, ki so v zadnjih mesecih tekmovalne smuči postavili v kot. V novi sezoni bodo med drugim le gledalci Taina Barioz, Philipp Schörghofer, Lindsey Vonn, Aksel Lund Svindal, Phil Brown, Felix Neureuther, Frida Hansdotter, Thomas Fanara, Mathias Hargin, Erik Guay, Žan Grošelj, Werner Heel, Sandro Viletta, Patrick Küng, Natko Zrnčić-Dim, Adeline Baud Mugnier … 

Ilka Štuhec
Sportal Snežna vrnitev Ilke Štuhec
Ted Ligety, Marcel Hirscher
Sportal Američan namignil na konec Hirscherjeve kariere?
Ne spreglejte