Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
15. 12. 2012,
15.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 15. 12. 2012, 15.02

8 let

Gössnerjeva in Soukalova zamenjala mesti, Gregorinova skočila na 14.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nemka Miriam Gössner je zmagovalka biatlonske zasledovalne preizkušnje na Pokljuki. Teja Gregorin je z 28. napredovala na 13. mesto.

Na petkovi šprinterski preizkušnji se je prve zmage v svetovnem pokalu razveselila Čehinja Gabriela Soukalova, sobota je pa je prvo zmago prinesla Nemki Miriam Gössner. Omenjeni tekmovalki sta tako le zamenjali mesti s petkovega šprinta, medtem ko je na tretjem Belorusinjo Skardino zamenjala Francozinja Marie Dorin Habert. Tokrat je bila 23-letna češka tekmovalka na strelišču nezgrešljiva, podrla je vseh 20 tarč, a je leto dni mlajša Nemka svojih pet zgrešenih strelov nadoknadila z izjemno tekaško predstavo.

"To je odličen občutek, vedno je lepo biti na stopničkah, danes sem se zabavala. Imela sem dobre smuči in takšne razmere so mi všeč. Všeč mi je, ko dežuje, grmi in se bliska. Dodatnega pritiska zaradi te zmage name ne bo, se pa seveda vedno veliko pričakuje od celotne nemške ekipe. A pritiska niti ne čutimo preveč," se je po tekmi smejalo mladi, vzhajajoči nemški zvezdnici, tudi Soukalova pa se je veselila svoje druge uvrstitve na stopničke: "Zelo sem utrujena, precej bolj kot včeraj. Nisem si povsem zaupala, zato sem izjemno zadovoljna s stopničkami. Zavedam se svojih omejitev, vem, da nisem tako močna tekačica kot Miriam." Ob dobrem izidu, prvih stopničkah v sezoni si je oddahnila tudi 26-letna Haberjeva: "Danes sem si oddahnila, zelo sem vesela prvih stopničk v sezoni, doslej sem bila vedno blizu, a mi je malo zmanjkalo. Upam, da bo moja današnja predstava spodbudila tudi ostala dekleta v francoski reprezentanci, ki so vsekakor sposobna pokazati še veliko."

Izvrstno se je tokrat odrezala tudi najboljša slovenska reprezentantka, Teja Gregorin, ki je 28. mesto s petkovega šprinta izboljšala za 14 mest, danes je bila 14. Andreja Mali je s petimi zgrešenimi streli uvrstitev pokvarila, končala je na 54. mestu.

Ne spreglejte