Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Petek,
4. 1. 2008,
9.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 4. 1. 2008, 9.19

8 let

Gorza: Bolezen je vzela nekaj moči

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Najboljši slovenski veleslalomist Aleš Gorza se po solidnem uvodnem delu sezone že veseli prve preizkušnje v letu 2008. "Kaj se je ne bi?! V Adelbodnu se vedno odlično počutim," pravi Korošec.

Aleš Gorza je del praznikov preživel v postelji. Viroza mu je vzela nekaj moči ter ga prikrajšala za del treningov v Kranjski Gori, kjer je vadila slovenska ekipa za tehnični disciplini. Tudi v Adelboden se Gorza podaja s prehladom, a vseeno poudarja, da počutje ni skrb vzbujajoče. "Za bolezen je kriva hčerkica, saj je ona prva zbolela," se pošali Gorza in dodaja: "Prav gotovo mi je bolezen vzela nekaj moči, a menim da bom lahko v Švici nastopil brez večjih težav. Tudi na četrtkovem treningu v Kranjski Gori sem se dobro počutil."

Sobotni veleslalom bo za Gorzo, ki je bil tik pred novim letom izbran tudi za športnika Koroške, nekaj posebnega. Tri od svojih najboljših petih veleslalomskih uvrstitev kariere je namreč dosegel prav v Adelbodnu. Leta 2005 je bil deveti, v minuli sezoni enajsti, leta 2003 pa štirinajsti. "Tudi sam se večkrat sprašujem, zakaj mi tamkajšnji veleslalom tako zelo leži. Pravega odgovora nisem našel. Dejstvo pa je, da vselej vem, na katerih delih velja biti previden, kje je možno spustiti smuči … Tudi zato se še toliko bolj veselim tokratne preizkušnje," pravi Črnjan, ki se je v novi sezoni sicer že dvakrat zavihtel med najboljšo deseterico, vseeno pa se pred, če ne štejemo Kranjske Gore, najljubšo tekmo ne spogleduje z najvišjimi uvrstitvami. "Zadovoljen bi bil že s petnajsterico," odgovarja Aleš.

Gorza je kljub odstopu v Söldnu v tej sezoni zbral več veleslalomskih točk kot v celotni minuli sezoni. Ob tem je nase opozoril še z odličnim superveleslalomskim nastopom v Beaver Creeku in osvojil nekaj točk še v superkombinaciji. "Z dosedanjim delom sezone moram biti zadovoljen. Zaenkrat vse poteka skladno z načrti," ocenjuje državni veleslalomski prvak, zavedajoč se dejstva, da se največ rezerve še vedno skriva v finalnih veleslalomskih nastopih. "Napake se še vedno pojavljajo. V Beaver Creeku, Bad Kleinkricheimu … Vem, da bi lahko posegel po višjih mestih, če teh napak ne bi bilo," pred švicarskim koncem tedna razlaga Gorza.

Ne spreglejte