Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
8. 1. 2009,
13.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 8. 1. 2009, 13.21

8 let

Flander bo alpske smučarke pospremil domov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Najboljši slovenski deskar na snegu, Rok Flander, ki se je v sredo na svetovnem pokalu v Kreischbergu veselil drugega mesta, se bo to nedeljo predstavil tudi domačemu občinstvu.

Neposredno po tekmovanju alpskih smučark za Zlato lisico bo na Snežnem stadionu Mariborskega Pohorja sledil Flandrov "snowboard show".

Mariborsko Pohorje ta konec tedna gosti 45. tekmovanje alpskih smučark za Zlato lisico, v nedeljo pa bo na sporedu slalom. Ko bodo prizorišče nekje po 15. uri zapuščala dekleta, pa se bodo pod Pohorje valili deskarski navdušenci. Tja jih bo "zvlekel" v zadnjem času najboljši slovenski snowboarder Rok Flander, ki pripravlja poseben deskarski šov. Na športnem spektaklu, ki ga bosta popestrila reperja Murat in Jose, ne bo manjkalo svetovnih deskarskih imen.

Ob Flandru se bodo za 7000 evrov nagradnega sklada merili še 33-letni Avstrijec Sigi Grabner, svetovni prvak in bronasti z OI, 23-letni AVstrijec Benjamin Karl, lanski zmagovalec svetovnega pokala v paralelnih disciplinah in zmagovalec letošnje uvodne tekme na Nizozemskem, Kanadčan Jasey Jay Andersson, trikratni svetovni prvak in predstavnik "old school" deskanja, rojak slednjega 22-letni Matthew Morison, aktualni mladinski svetovni prvak in zmagovalec treh tekem svetovnega pokala, ter Švicar Gilles Jacquet, aktualni trener slovenske izbrane vrste in začetnik deskanja v Evropi.

Ogled deskarskih zvezdnikov bo za obiskovalce brezplačen, bo pa to še zadnja priložnost, da slovenski ljubitelji deskanja 29-letnega Flandra vidijo na domačih tleh. Flander se namreč med 18. in 24. januarjem podaja na svetovno prvenstvo v južnokorejski Gangwon, kjer bo branil dve izjemni uvrstitvi izpred dveh let iz Arose, kjer je osvojil naslov svetovnega prvaka v paralelnem veleslalomu, v slalomu pa je bil bronast.

Ne spreglejte