Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
12. 1. 2014,
14.26

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 12. 1. 2014, 14.26

7 let, 12 mesecev

Fak drugi v Ruhpoldingu: Potreboval sem takšen rezultat

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenski biatlonec Jakov Fak je osvojil drugo mesto na današnji zasledovalni preizkušnji na 12,5 km za svetovni pokal v nemškem Ruhpoldingu.

Fak je za prvouvrščenim Norvežanom Emilom Heglejem Svendsnom brez zgrešenega strela zaostal za 18 sekund, tretje mesto je zasedel Rus Jevgenij Garaničev (+21,4/1). Na današnji tekmi je nastopil tudi Klemen Bauer, ki je zasedel 55. mesto (+5:16,5/5).

Tako Svendsen kot Fak sta bila brezhibna na strelišču, prednost Svendsena pa je bila še iz posamične tekme prevelika, da bi mu slovenski predstavnik lahko zmešal štrene na vrhu. Za nameček je Fak še padel na vzponu po zadnjem obisku strelišča in izgubil vsaj deset sekund. Vsekakor je uprizoril najboljši letošnji nastop, saj mu predhodni del sezone ni šel po načrtih.

Po vseh težavah vendarle nekaj veselja v slovenskem taboru "Zelo sem vesel, da sem se s četrtega mesta zavihtel do drugega. Še posebej sem zadovoljen z brezhibnim streljanjem, ki je bilo danes moja močnejša stran. Enostavno sem takšen rezultat potreboval, ker sem že preveč časa porabil, da sem končno prišel do primerne tekmovalne ravni. Vsi najbrž veste za težave, ki sem jih imel in so mi vzele precej dni treninga, zato je bilo čakanje še toliko težje. Tudi pred današnjo tekmo se še nisem počutil perfektno in če bi mi nekdo dejal, da bom drugi, mu sploh ne bi verjel. Zelo malo sem spal, ker sem bil izčrpan po včerajšnjem nastopu. Zaradi izgube telesne teže, regenaracija mojega telesa ni tako hitra in popolna, zato se tudi nisem čutil še dovolj močnega. No, k sreči je tekma pokazala drugačno sliko in na račun streljanja ter dobre tekaške predstave, sem sestavil dober skupni rezultat. V zadnjem krogu se mi je pripetil še padec, ki pa ni več bistveno vplival na razplet, le nekoliko bolj lagodno bi lahko obranil drugo pozicijo, saj bi mi za napad na Svendsena najbrž zmanjkalo časa in moči," je predstavil svoje videnje Jakov Fak.

Biatlonci se bodo prihodnji konec tedna ustavili na Južnem Tirolskem v Italiji na zadnji postaji svetovnega pokala pred olimpijskimi igrami. Anterselva-Antholz bo od četrtka do nedelje v znamenju šprinterskih, zasledovalnih in štafetnih nastopov.

Ne spreglejte