Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
17. 2. 2009,
19.29

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 17. 2. 2009, 19.29

8 let

Fabjanova je bolj osredotočena na šprint

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Poleg Petre Majdič je v tej sezoni svetovnega pokala v smučarskih tekih zablestela tudi Vesna Fabjan, ki na svetovnem nordijskem prvenstvu v Libercu pričakuje dober rezultat predvsem v šprintu.

Vesna Fabjan bolj kot v klasični tehniki blesti v prosti, še posebej v šprintu, v katerem je letos nanizala nekaj dobrih rezultatov. Enkrat je bila denimo osma (Ribisk) in dvakrat deveta v sklopu Tour de Skija. Prav v ruskem Ribisku pa je v minuli sezoni dosegla najboljšo uvrstitev v svetovnem pokalu, potem ko je osvojila odlično peto mesto. Trenutno je v šprinterski razvrstitvi svetovnega pokala na 12. mestu. "Samozavest pride z dobrimi rezultati. Slednji ti dajo zagon, da nadaljuješ v svojem ritmu in da nisi pod pritiskom. Na zadnji tekmi v Italiji sem se ubadala z boleznijo in še nisem stoodstotno pripravljena. Upam, da se bo do šprinterske tekme vse uredilo. Ne vem pa, v kakšnem stanju sem. V Libercu bom tekla povsem sproščeno, brez pritiskov, katere sem denimo čutila pred dvema letoma na svetovnem prvenstvu v Sapporu. Še posebej upam na dober rezultat v šprintu. Uvrstitev do dvanajstega mesta bi mi pomenila veliko," je svoje želje pred šprintersko preizkušnjo, ki bo na sporedu prihodnji torek, razkrila Vesna Fabjan.

Včasih so mlade nekoliko prikrajšane zaradi Petre

Kakšnih posebnih občutkov pa Fabjanova nima pred četrtkovo klasično preizkušnjo na deset kilometrov. Na tej razdalji še nima vrhunskih rezultatov. Najboljša je bila denimo v Val di Fiemmeju, in sicer 36. "Največja uganka je počutje. Če bo v redu, bom v četrtek štartala na 10 km klasično," je dvom o nastopu na 10 km navedla Besničanka, ki si je za to sezono po tihem želela stopničk v šprintu (v sklopu svetovnega pokala), vendar je kljub temu generalno zadovoljna z bero na dosedanjih tekmah.

In kako se mlada dekleta spopadajo s sekundarno vlogo v slovenski reprezentanci, kajti povsem normalno je, da se trenutno vse vrti okoli Petre Majdič, ki blesti v tekaškem svetu? "Na nek način so nam njeni rezultati motivacija. Petra je dokazala, da lahko tudi slovenski tekmovalci pridemo do vrhunskih uvrstitev v teku. Je pa res, da njeni odlični rezultati botrujejo k temu, da mlajše ostanemo nekoliko v senci in smo včasih za kakšno stvar prikrajšane. A se prav vse dobro zavedamo, da se moramo tudi me dokazati in morda enkrat naslediti Petrine rezultate," optimistično zre v prihodnost Vesna Fabjan.

Ne spreglejte