Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
16. 1. 2009,
12.44

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 16. 1. 2009, 12.44

8 let, 5 mesecev

Drugi trening Pärsonovi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Švedinja Anja Pärson je bila najhitrejša na zadnjem treningu pred smukom in superkombinacijo svetovnega pokala v Zauchenseeju. Slovenki zadržani.

Napovedi vremenoslovcev so se uresničili, tako da so organizatorji tekem svetovnega pokala v Zauchenseeju po sredini odpovedi brez večjih težav pod streho spravili četrtkov in petkov trening. Na slednjem je bila najhitrejša Anja Pärson, sledila pa ji je domača falanga. Švedinja je na slabe tri kilometre dolgi progi za 38 stotink ugnala Andreo Fischbacher, tretja je bila Elisabeth Görgl (0,45), četrta pa avstrijska diva hitrosti Renate Götschl.

Slovenki se tokrat nista vmešali v boj za najvišja mesta. Tina Maze, ki je nastopila kot peta, je z zasotankom dveh sekund in osmih desetink postavila 43. čas. Črnjanka je bila v zgornjem delu proge še izjemno hitra in povsem konkurenčna. V spodnjem delu je nato povsem popustila, tako da njen zaostanek ne kaže realne slike in še zdaleč ni razlog za skrb pred tekmama. Dovolj pove podatek, da je Mazejeva še dobre pol minute pred ciljem za tedaj vodilno Fischbacherjevo zaostajala manj kot sekundo. Še precej večji zaostanek si je privoščila Petra Robnik, ki je desetinke in sekunde izgubljala vzdolž celotne proge. Na koncu je njen zaostanek znašal velikih 5,07 (60. mesto).

Ne spreglejte