Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Četrtek,
12. 3. 2009,
12.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 12. 3. 2009, 12.02

8 let

Dragšič smuči ne bo postavil v kot

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slalomski specialist Mitja Dragšič je vendarle počakal, da se je podkorenska juha ohladila. "Vztrajal bom vsaj še eno sezono," pravi po nekaj prespanih nočeh.

"Upam, da bo Mitja prespal svoje besede in ocenil, da je vredno ostati še kakšno sezono," je po slalomskem delu pokala Vitranc ugotavljal glavni trener slovenske moške reprezentance Urban Planinšek, ki je na uho ujel Dragšičevo razmišljanje o koncu kariere. Slalomski specialist iz Miklavža je sledil trenerjevim napotkom in tako potrdil reklo, ki uči, da se nobena juha ne poje tako vroča, kakor se skuha. "Če bi mi v Podkorenu ponudili izjavo, v kateri bi se zavezal, da ne bom nikoli več stopil na tekmovalne smuči, bi jo brez večjih pomislekov podpisal. Razočaranje je bilo namreč res veliko. Preprosto se nisem videl v 'smučariji'. A nato sem v družinskem krogu le našel pravo energijo. Najbližji so mi ponudili pravi odgovor. Zato sem sklenil, da bom vsaj eno sezono še tekmoval. Navsezadnje je prihodnja sezona olimpijska. No, upam, da bo res – olimpijska," je med potjo v Crans Montano, kjer poteka finale evropskega pokala, dejal Mitja Dragšič.

Nekdanji mladinski svetovni prvak, ki je imel letos precej manj zdravstvenih težav kot v minulih sezonah, se bo po finalu EP udeležil še državnega prvenstva, nato pa bo začel postavljati temelje nove sezone. Ker z izkupičkom iztekajoče se sezone, v kateri je osvojil 69 točk in ostal brez finala, še zdaleč ne more biti zadovoljen, načrtuje kar nekaj sprememb. Ker se zaveda, da bi bila osamosvojitev po zgledu Tine Maze zanj finančno nedosegljiva, bo drugačno pot iskal znotraj ekipe. "Vsekakor bom moral marsikaj spremeniti. Jasno, vse v dogovoru z vodstvom reprezentance in Smučarske zveze Slovenije. Ker nastopam le v slalomu, ki je daleč najbolj prilagodljiva disciplina, imam kar nekaj manevrskega prostora. Verjamem, da ga bom znal izkoristiti, unovčiti izkušnje in se kakovostno pripraviti na sezono 2009/10," razlaga 29-letni reprezentant, ki je že v Kranjski Gori ugotavljal, da je letos premalo pozornosti namenjal tekmam nižje ravni in preveč časa preživel na treningih. "Pri tem vztrajam. Tudi na tem področju načrtujem spremembe. Vseeno pa je še prezgodaj, da bi pripravljal načrte in na dolgo in široko razlagal o spremembah," je krajši pogovor sklenil Dragšič, ki v slalomskem seštevku svetovnega pokala trenutno zaseda 27. mesto, na WCSL lestvici pa je 25.

Ne spreglejte