Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 3. 2008,
13.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 19. 3. 2008, 13.02

8 let

DP še zadnje dejanje uspešne biatlonske sezone

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
S petkovim (ob 10. uri) državnim prvenstvom v sprintu in sobotnim (prav tako ob 10. uri) zasledovalnim, se bo končala biatlonska sezona.

Direktor slovenskih reprezentanc Borut Nunar jo je kljub nekaterim neizpolnjenim ciljem ocenil kot uspešno.

"Naši cilji so bili višji, a sta se nam pred sezono poškodovala oba najboljša iz lanske Janez Marič in Tadeja Brankovič, zato nekaterih ciljev nismo realizirali. To velja predvsem za moško konkurenco, v ženski pa je bilo to opazno pri štafeti, ki ni bila tako konkurenčna kot leto prej. Po drugi strani pa sta pozitivni presenečenji sezone Klemen Bauer in Dijana Ravnikar," je na kratko strnil Nunar.

V ženski konkurenci je Slovenija v pokalu narodov ciljala na osmo mesto. Na koncu je bila deseta, z majhnim zaostankom za Poljsko in Belorusijo. "Tukaj so se cilji porušili predvsem na račun štafete, saj mlada Lili Drčar ni ustrezna zamenjava za Tadejo Brankovič. V posamični konkurenci jo je letos lepo zamenjala Dijana Ravnikar, ki ima za sabo najuspešnejšo sezono." Svoje je letos s 15. mestom v skupni uvrstitvi svetovnega pokala naredila tudi Teja Gregorin. "Žal se ji je januarja prikradla bolezen, zato ni uspela ponoviti še nekaj vrhunskih dosežkov. Vsaj na SP je nato s šestim mestom vendarle spet dokazala, da sodi v sam svetovni vrh, na koncu pa je prav tako nabrala potrebne točke in tudi v točkovanju sezone potrdila svoj položaj."

Nekaj več je Nunar pričakoval od Malijeve. "Verjetno je tudi sama želela več, a vsaj v posamični konkurenci ji ni šlo vse po željah. Povsem drugače je tekmovala v štafeti, kjer je vedno pokazala vse. Pričakujem, da bo v novi sezoni spet na mestih, kamor sodi." Sicer pa Nunar nestrpno spremlja tudi zdravstveno stanje Brankovičeve: "Ni še 100-odstotno zdrava, a upam, da bo do prvih priprav nared za delo."

Bolj kritična ocena je namenjena mladi moški ekipi. "Tukaj 'Ivek' še kako manjka in vse breme uspehov je padlo na Bauerja. Gre za mladega biatlonca, ki je še daleč od vrhunskega tekmovalca in ta pritisk je bil vsaj na začetku sezone zanj težek. Na koncu se mu je le odprlo, v Koreji je z osmim mestom pokazal, česa je sposoben in vsaj na koncu sezone se je prebil med tiste, ki redno lahko osvajajo točke. Tudi z uvrstitvijo med 50 najboljših v svetovnem pokalu je Sloveniji priboril kvoto štirih tekmovalcev za novo sezono."

Ostali reprezentanti so še vedno korak za konkurenco. "Po moji oceni jim manjka še nekaj sezon in šele po letu 2010, ko bomo gradili ekipo za igre 2014 se bo pokazalo, ali smo na pravi poti. V nekoliko drugačnem položaju je morda Vasja Rupnik, ki na tekme nikakor ne zna prenesti solidnega streljanja s treningov. Seveda pa nas čaka še veliko dela. Spomnite se Dijane Ravnikar, v katero so verjeli redki. Upam, da bo s fanti isto. Hitrih korakov v biatlonu z redkimi izjemami ni. Te zadeve se gradijo dolgo. Hitre spremembe ne prinašajo uspehov in zaupajmo tej ekipi, ki vodi fante."

Ne spreglejte