Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
1. 2. 2014,
20.32

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 1. 2. 2014, 20.32

7 let, 12 mesecev

Damjana rešile čudežne roke, poletel je do novih stopničk

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Po izjemno uspešni Japonski, kjer je zmagal in bil drugi, Jernej Damjan ni zapustil odra za zmagovalce niti v Willingenu. Bil je odličen tretji. Dan pred tekmo je zaradi težav s hrbtom komaj skakal.

Z daljavo 141,5 metra je bil Jernej Damjan po prvi seriji sedmi. Stopničke so bile videti oddaljene, a se je v drugo z najdaljšo daljavo 150,5 metra (tretji rezultat finalne serije) povzpel za štiri mesta. Znova mu je uspel velik podvig – uvrstitev na oder za zmagovalce.

Že tretjo tekmo zapored je torej med najboljšimi tremi. Na Japonskem je bil pretekli konec tedna sprva drugi, dan pozneje se je veselil zgodovinske posamične zmage, serijo odličnih predstav pa nadaljuje tudi na stari celini, kar je dobra napoved pred olimpijskimi igrami.

A je bilo še dan pred tekmo zdravstveno stanje Damjana skrb zbujajoče, saj je le s težavo skakal. "Za menoj je popoln dan. Rad bi se zahvalil fizioterapevtu, da me je pripravil za današnji dan. Včeraj sem imel resne težave s hrbtom. Komaj sem skakal. Da bom tretji, si nisem mislil. Seveda sem lahko zelo vesel tega rezultata in da se pred olimpijskimi igrami forma stopnjuje. Še vedno pa moram razmišljati le iz dneva v dan. Upam, da se bo vse dobro izšlo tudi v Sočiju," je po tekmi z nasmehom na obrazu razlagal Damjan.

Po vnovičnem odličnem rezultatu se je povzpel na 16. mesto v svetovnem pokalu, že v nedeljo pa ga čaka nov in obenem tudi zadnji test pred odhodom na olimpijske igre, kjer bo aktiven tako na posamični kakor tudi na ekipni tekmi.

A ni bil le Damjan tisti Slovenec, ki je v soboto blestel v Willingenu. Robert Kranjec je bil po prvi seriji 16., v drugo pa je z najboljšim rezultatom skočil do petega mesta. Jurij Tepeš je celo vodil, a je v drugo naredil majhno napako, kar ga je pomaknilo na še vedno odlično šesto mesto. Naš najboljši skakalec Peter Prevc je bil sedmi in bo tudi v nedeljo skakal v rumeni majici vodilnega v svetovnem pokalu.

Ne spreglejte