SiolNET. Sportal Zimski športi
0,04

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Biatlonci zahtevajo večjo transparentnost na IBU

0,04

termometer

Erik Lesser
Nemški biatlonec Erik Lesser v imenu biatlonske skupnosti zahteva večjo transparentnost v delovanju Mednarodne biatlonske zveze. Foto: Getty Images

Nekateri vodilni biatlonci so konec tedna, tik pred začetkom volilnega kongresa Mednarodne biatlonske zveze (IBU) v sredo v Poreču, zahtevali večjo transparentnost v mednarodni zvezi. "Pričakujemo, da se bo povsem razčistilo delovanje v preteklosti," je ob robu ekshibicije v Wiesbadnu dejal nemški šampion Erik Lesser.

Na tekmi so nastopili tudi številni norveški in francoski zvezdniki na čelu z najboljšim biatloncem zadnjih let Martinom Fourcadom. Ti poudarjajo, da morajo športniki, funkcionarji, navijači in sponzorji vedeti, kakšna bo prihodnje usmeritev IBU.

"Mislim, da IBU še ni dojela, da jo javnost trenutno vidi zelo negativno," je še dodal Nemec, ki je tudi član komisije športnikov v mednarodni zvezi.

IBU bo v petek dobila novega predsednika. Za mesto se potegujeta Latvijka Baiba Broka in Šved Olle Dahlin. Eden od njiju bo nasledil Norvežana Andersa Besseberga. Proti njemu in nekaterim drugim vodilnim na zvezi je avstrijska policija pred meseci sprožila obsežno preiskavo zaradi suma korupcije in nepravilnosti pri ruskih dopinških primerih. Prav zaradi slednjega športniki zahtevajo spremembe v delovanju.

Pokljuka v pričakovanju potrditve svetovnega prvenstva

Kongres bo pomemben tudi za Slovenijo. Pokljuka čaka na potrditev, da bo leta 2021 gostila svetovno prvenstvo. Za vidna mesta pa se potegujeta Tim Farčnik, ta želi v izvršni odbor IBU, in Matej Kordež, ki se bo potegoval za nov mandat v tehnični komisiji.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin