Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 3. 2011,
15.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 10. 3. 2011, 15.21

8 let

Bauer: V vsaki ekipi je tudi šibki člen

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Tekmovalci so v četrtek opravili treninge pred nastopom moških štafet, večina biatlonk pa si je po naporni 15-kilometrski preizkušnji vzela prost dan. Kako razmišljajo v slovenskem taboru?

Slovenska moška štafeta v postavi Peter Dokl, Janez Marič, Vasja Rupnik in Klemen Bauer bo med 26 prijavljenimi štafetami poskušala iztržiti čim boljši rezultat in doseči čim več točk za pokal narodov, kjer želi ostati ob konca sezone med deseterico, ki prinaša višjo kvoto za nastope tekmovalcev v naslednji sezoni.

''Štafetna postava je tokrat takšna, kot smo jo prakticirali v prejšnjih letih, seveda brez Jakova. Dokl, Marič, Rupnik in kot zadnji Bauer. Pričakovanja so predvsem usmerjena v boj s Čehi in Švicarji s katerimi se borimo za deseto mesto v pokalu narodov. Realna bi bila uvrstitev od devetega do enajstega mesta; boljšega rezultata, bomo seveda veseli. Razplet bo precej odvisen od zbranosti na strelišču. Trije fantje so tekaško zelo dobri in če jim uspe opraviti tako, kot delajo vsak dan na treningih, potem lahko gledamo na tekmo z optimizmom,'' je pred nastopom moške četverice razkril glavni trener Uroš Velepec.

''To bo zadnja štafetna preizkušnja letošnje sezone in kljub odsotnosti Jakova, smo sposobni prikazati odlično predstavo, tako kot smo jo tudi že v preteklosti. Če bo vsakdo izmed nas prikazal največ kar zmore in naredil tako kot zna, sem prepričan, da smo sposobni vsaj izenačiti najboljšo uvrstitev svetovnega pokala. Dejstvo je, da tudi ostale reprezentance nimajo na voljo štirih enako kvalitetnih tekmovalcev. V vsaki ekipi je tudi šibki člen in tu lahko mi poiščemo svojo priložnost,'' je napovedal Klemen Bauer.

Tekem prost dan so na svetovnem prvenstvu izkoristili tudi trenerji, ki so se že dopoldan sestali na svojem letnem srečanju. Na kratko so analizirali sezono, ocenili dobre in slabe plati, s predlogi Mednarodni biatlonski zvezi pa bodo slednje poskušali v čim večji meri odpraviti.

Ne spreglejte