Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Petek,
11. 4. 2008,
14.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 11. 4. 2008, 14.01

8 let

Ažnoh: Odgovoren sem le za športni del

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Športni direktor alpskih disciplin Rasto Ažnoh je ob zanikanju odgovornosti za finančni primanjkljaj vnovič zatrdil, da brez zahtevanega proračuna izvedba kakovostnih programov ni možna.

Ko sta predsednik Smučarske zveze Slovenije Stanislav Valant in direktor Jaro Kalan največji del krivde za izlet v območje rdečih številk pripisala športnim direktorjem posamičnih disciplin, se je med kritiziranimi kajpak prepoznal tudi Rasto Ažnoh. "Tega očitka ne morem sprejeti oziroma prevzeti odgovornosti za nastali finančni položaj. Kot športni direktor sem zadolžen izključno za športni del. V moji pristojnosti so trenerji, programi in sama izvedba. Vselej sem pripravljen prevzeti takšno ali drugačno breme za rezultate, za poslovni del pa odgovornosti pač ne morem prevzeti na svoja pleča. Vseeno sem vodilne može zveze in pa alpski odbor opozarjal na težave," pravi športni direktor alpskega dela.

Ažnoh trdi, da mu kljub likvidnostnim težavam ni nihče namignil, naj prižge rdečo luč in ustavi načrtovano delo. "Večkrat je bilo izpostavljeno, da programi niso ogroženi," se spominja Ažnoh, ki je o vseh težavah, ki so v minuli sezoni pestile "alpince", in o preskromnem proračunu za novo sezono povsem brez dlake na jeziku spregovoril že pred dobrim tednom. Tedaj je opozoril, da bi za programe potreboval 2,1 milijona evrov, na voljo pa naj bi imel 800.000 evrov manj. Sam pravi, da se od tedaj ni kaj dosti spremenilo, o prihodnosti pa bo v kratkem spregovoril tudi na sestanku z direktorjem Kalanom, predsednikom zbora za alpsko smučanje Antonom Ribnikarjem ter glavnima trenerjema Urbanom Planinškom in Klemnom Bergantom.

Bolj kot zgodba o iskanju grešnega kozla in prelaganju odgovornosti pa je skrb vzbujajoče vprašanje prihodnosti. Še vedno namreč ni dokončno jasno, s kakšno strukturo se bodo na zvezi lotili zapletenega smučarskega klobčiča, predvsem pa, koliko bodo imeli za izvedbo programov na voljo alpski smučarji. Ali je Ažnoh ob prevelikem oddaljevanju od postavljene proračunske meje pripravljen odstopiti? "Tudi če dvignem roke in odidem, moj naslednik s tako zelo omejenimi sredstvi ne bo mogel oblikovati kakovostnega programa," se je, tako kot že pred dobrim tednom, konkretnemu odgovoru izognil direktor in nato z zametkom cinizma pristavil: "Če denarja ne bo dovolj in bo prišlo do krčenja programov ter oblikovanja zgolj dveh reprezentanc, potem športnega direktorja niti ne bomo potrebovali."

Ažnoh je, tako kot že njegov predhodnik Bergant, opozoril tudi na nevarnost, ki preti ob varčevanju na račun dela z mlajšimi kategorijami. "Ta ukrep bi nas kot bumerang 'udaril' šele čez nekaj let. Trenutno imamo zelo kakovostni ekipi svetovnega pokala, zato rezultat na najvišji ravni ne bi trpel. Pravi negativni rezultati pa bi bili vidni šele čez nekaj sezon," trdi športni direktor.

Ne spreglejte